Belén Fliquete serà proclamada reina de les Fogueres de Xàbia aquest dissabte en una gala ambientada en Sorolla

06 jun 2017 L'acte de presentació comptarà amb l'actuació del cantaor Pep Gimeno Botifarra

Les Fogueres de Sant Joan arranquen aquest cap de setmana a Xàbia amb els actes de proclamació dels festers del 2017. Després de diversos anys en els quals la presentació infantil i de la quintà es feien en una única jornada, enguany s'han separat en dos dies diferents per a poder oferir als més xicotets un acte autònom i amb una actuació del seu gust per a acabar la vesprada festiva.

Així doncs, el dissabte (10 de juny) serà el dia en el qual la quintà 2017 “L’Escampà” tinga tot el protagonisme, començant els actes amb una cercavila des de l'Ajuntament a la plaça Constitució on a les 23 hores començarà l'acte de proclamació de la Regina Major, Belén Fliquete, les seues dames i cort d'honor.

Segons ha avançat el regidor de Festes, Antonio Miragall, aquesta presentació estarà ambientada en la figura del pintor Joaquín Sorolla, amb una obra molt vinculada a Xàbia, i comptarà amb l'actuació en directe del cantaor Pep Gimeno Botifarra, que intercalarà les seues cançons al llarg de la gala. També hi haurà altres novetats que des de Festes es prefereix deixar com a sorpresa al públic. La nit acabarà amb l'actuació de la Orquesta Quinta Nota.

El diumenge arribarà el moment de la reina infantil, Ester Devesa, qui al costat de les seues dames, cort i la Comissió Juvenil protagonitzaran un acte que començarà a les 20’30 hores i que acabarà amb una actuació infantil. També els més xicotets de la festa arribaran a la plaça de la Constitució en una cercavila que eixirà des de l'Ajuntament mitja hora abans.

Una vegada tots els festers tinguen les seues bandes i distintius, arribarà el moment de donar el tret oficial a la festa, amb el pregó i l'obertura de casals dels penyes santjoaneres. Serà el dimecres 14 de juny.

Hi haurà una cercavila de crida a la festa pels carrers del poble des de les 19’30 hores i, aproximadament a les 21 hores, tots els festers es concentraran en la plaça de l'Ajuntament per a escoltar el pregó de les reines i autoritats municipals. Després ja hi haurà un sopar de germanor per a penyes i veïns en la plaça Constitució i a la mitjanit es farà el tradicional càntic a les imatges de Sant Joan que hi ha en els carrers Teuleria i Cups, acabant en la plaça de l'església.