L'Ajuntament de Xàbia aprova sotmetre a exposició pública la versió preliminar del Pla General Estructural

01 jun 2017

L'Ajuntament de Xàbia ha aprovat avui en un ple extraordinari amb un punt únic sotmetre a exposició pública la versió preliminar del Pla General Estructural, que inclou l'estudi ambiental i territorial estratègic, així com un pla de participació pública modificat per a donar el màxim temps i transparència a aquest tràmit. També la suspensió de llicències per un màxim de dos anys en els sectors ADN 4 i Mesquides 2 i 3.

El dictamen s'ha aprovat amb els vots a favor del grup municipal socialista i l'edil Tere Bisquert, l'abstenció del regidor Juan Ortolá i els vots del contra del PP i els regidors Oscar Antón i Juan Luis Cardona.

L'acord plenari es publicarà aquest pròxim dimecres 7 de juny en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana,  tràmit que donarà inici a la fase d'exposició pública i consulta per a persones afectades o interessades.

Com ha explicat l'alcalde, José Chulvi, el Pla General Estructural (PGE) és el document que determina com es pot utilitzar i ocupar el nostre territori municipal; on i com podem edificar o construir; quins espais són mereixedors de proteccions ambientals i paisatgístiques, quins són les infraestructures del territori, els espais lliures i d'esbarjo, els equipaments i les dotacions de rellevància.

El document el promou l'Ajuntament de Xàbia i després de la fase de consulta i de resolució d'al·legacions (del 8 de juny al 8 de setembre), es debatrà en el ple i serà remès a la Generalitat Valenciana per a la seua aprovació definitiva.

Chulvi ha recordat que, dins del pla de participació pública, es pot consultar des del 7 de juny tota la documentació i plànols en els canals oficials de l'Ajuntament: físicament estaran en la Casa de Cultura i l'oficina tècnica fins al 8 de setembre i per a la seua consulta virtual s'habilitarà una secció específica en la pàgina web www.ajxabia.org .

A més s'organitzaran xarrades explicatives en els tres nuclis urbans (el 28 de juny en la Sala Polivalent, el 5 de juliol en el Centre Social de Duanes  i el 12 de juliol en el col·legi de l'Arenal) i també hi haurà un Consell d'Urbanisme específic el mateix dia 7 de juny.

Les al·legacions es poden presentar presencialment en l'Oficina d'Atenció al Ciutadà per via registre electrònic http://xabia.sedelectronica.es_