Xàbia demana a la Junta Rectora del Montgó un impuls comú per a convertir el far en el centre d'interpretació de la Reserva Marina del Cap de Sant Antoni

30 may 2017 L'alcalde assenyala que aquest projecte necessita coordinació i tots els esforços en la cerca dels mitjans necessaris per a la seua obertura

L'alcalde de Xàbia, José Chulvi, ha sol·licitat avui a la Junta Rectora del Parc Natural del Montgó un major esforç comú per a impulsar la conversió del far del Cap de Sant Antoni en el centre d'interpretació de la Reseva Marina. Chulvi ha manifestat que aquest projecte va nàixer del clam popular davant la possibilitat que l'edifici es privatitzara i pensant que és el lloc idoni per a donar tota la informació sobre la reserva marina i per extensió de la riquesa de la zona protegida del Montgó, que ara té les seues úniques oficines fora del parc natural.

“Sabem que tenim el suport moral de la junta però necessitem més, una col·laboració estreta i coordinar esforços perquè comence a prendre forma” ha assenyalat l'alcalde.  I és que Chulvi ha reconegut que un projecte d'aquesta envergadura s'escapa a les possibilitats d'un Ajuntament com Xàbia o fins i tot a les de la Generalitat si van cadascun per separat, per la qual cosa ha demanat unió i treball per a buscar ajudes, per exemple, de fons europeus. O per a aconseguir que l'altre edifici annexe, que és propietat de Correus, puga passar també a tenir un ús públic.

El regidor ha parlat d’algunes de les gestions que ja ha avançat l'Ajuntament, com la visita a l'edifici per a tractar de veure les necessitats tècniques de cara a preparar l'avantprojecte, la cerca d'assessorament en el Conservatoire du Littoral, de donatius com el realitzat pel Montgorock o l'estudi de referents com el del Faro del Albir.

En la junta rectora d'avui s'han tractat altres problemàtiques que afecten al municipi, com la saturació de la Cova Tallada, l'accés de la qual començarà a regular-se de cara a aquest estiu.