La presentació del llibre oficial pren la metxa de les Fogueres de Sant Joan 2017 de Xàbia

19 may 2017 Sopa de Cabra o Huecco, entre els concerts gratuïts d'aquestes festes

El saló de plens de Xàbia ha acollit avui la presentació del llibre oficial dels Fogueres de Sant Joan 2017, un acte al que han acudit els càrrecs festers d'aquesta edició, encapçalats per la reina major Belén Fliquete, l'alcalde, José Chulvi, el regidor de Festes, Antonio Miragall, i el president de la comissió, José Gómez.

Com ha assenyalat Miragall, aquesta presentació sempre és un moment d'il·lusió en la qual els quintos comencen a veure les festes ja molt a la vora i per a la comissió organitzadora, també és un dia clau, ja que veuen plasmat el treball de tot un any de reunions i gestions per a poder ara oferir una programació que estiga al gust de tot el municipi. L'edil ha agraït aquest treball desinteressat al grup encapçalat per José Gómez i els ha mostrat tot el suport de l'Ajuntament de cara als dies grans de Sant Joan.

També l'alcalde, José Chulvi, ha volgut posar en valor l'esforç de la comissió en el qual ha sigut un any difícil i els ha felicitat per proposar una programació que un any més és referent en la comarca, amb major pes cultural i musical i que combina l'oci més actual amb l'esquema tradicional de la festa.

Chulvi ha rebut a tots els festers en el qual, ha dit, “és un dia molt bonic, ja que veiem la il·lusió dels protagonistes de les festes per tenir-les ja ací”. Per la seua banda, la reina de Fogueres, Belén Fliquete, s'ha mostrat molt contenta per com ha quedat el programa i ha animat a tots els xabieros al fet que gaudisquen al màxim aquestes festes.

Quant a la programació, començarà amb la proclamació de la quintà 2017 el dissabte 10 de juny, mentre que la cort infantil i comissió juvenil tindran el seu acte de presentació el diumenge 11. El pregó, tret oficial de la festa de carrer, serà el dimecres 14  i durant els següents 10 dies hi haurà actes per a tots els gustos i edats. Entre ells, el musical Rebobinant el millor pop dels 80, bous al carrer,  el concert de Sopa de Cabra, Pinka i Tremenda Jauría  (divendres 16), el dia de les quintades, cercaviles, l'ofrena a Sant Joan (dia 22) o la nit dels Focs (23 de juny) en la qual enguany col·labora la quintà que compleix el seu 25 aniversari.

El dia de Sant Joan se celebraran els actes religiosos, les carrosses, espectacles pirotècnics com la mascletà o un castell piro musical i després de la cremà, un concert del cantant Huecco tancarà les Fogueres 2017.