Xàbia s'afegix a la reclamació de la Generalitat Valenciana de liberalitzar i fer gratuïta l'AP-7

18 may 2017

Liberalitzar l'AP-7 i aconseguir la seua gratuïtat a partir de 2019. Est és l'objectiu que s'ha marcat la Generalitat Valenciana amb el suport dels Ajuntaments afectats, entre els quals es troba Xàbia.

 

Així s'ha explicat aquest matí en una primera reunió de treball celebrada a València i convocada per la consellera d'Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador.

 

A la cita han acudit diferents Ajuntaments afectats, entre els quals es trobava el de Xàbia, representat pel seu alcalde, José Chulvi.

 

La consellera ha traslladat als representants municipals que malgrat que la concessió de l'AP-7 caduca en 2019, el Ministeri de Foment encara no ha emprès cap acció per a la seua liberalització i que, des del govern valencià, es va a treballar perquè l'ús d'aquesta infraestructura clau deixe de costar diners als ciutadans en el termini més breu possible.

 

Chulvi, per la seua banda, ha denunciat en la seua intervenció “l'aïllament que pateix una comarca com la Marina Alta que, per la seua importància estratègica, econòmica i demogràfica hauria de rebre un tractament molt diferent. Els ciutadans d'aquesta comarca ho tenen molt més difícil que la resta a l'hora de moure's i així, en lloc d'estar igual de prop de València que d'Alacant, la sensació és que estem igual de lluny”.

 

A aquesta primera reunió seguirà una nova trobada amb la totalitat de representants de municipis amb interessos al voltant de l'AP-7.