La Policia Local de Xàbia podrà realitzar controls de droga als conductors

18 may 2017

La Policia Local de Xàbia començarà a realitzar controls de detecció de drogues a conductors. En l'últim mes, un total de 30 agents han assistit a un curs de capacitació específic que imparteix el IVASPE per a complir els requisits que marca la Llei d'Enjudiciament Criminal i poder fer legalment aquestes proves. La formació, que abasta teoria i pràctica, dóna les claus perquè els agents avaluen si hi ha símptomes en els conductors que aconsellen realitzar-los un test salival que ràpidament detecta si han consumit abans de posar-se al volant.

Com a part pràctica del curs, la policia està realitzant controls en les vies públiques (en horari de vesprada i entre setmana) que han llançat uns resultats preocupants. De les tres proves realitzades aleatòriament, els tres han donat positiu: un en cocaïna, un altre en cocaïna i marihuana i un tercer en cànnabis.

Davant aquesta situació, l'edil de Seguretat Ciutadana i Prevenció d’Emergències, Pepa Gisbert, ha anunciat que la Policia reforçarà els controls d'alcoholèmia i començarà tan prompte com puga amb els de detecció de drogues. Gisbert ha apel·lat a la responsabilitat al volant, ja que és un problema molt greu i que afecta no sols als infractors, si no a tots els que circulen i inclús als vianants.

Des de la Policia recorden que aquest tipus de controls tracten de dissuadir del consum de substàncies estupefaents i que donar positiu en una d'aquestes proves pot suposar sancions de fins a 1.000 euros i la pèrdua de 6 punts en el permís de conduir.