La Casa del Cable estrena juny amb “Art Bird-Ave Arte” una exposició coral de 19 artistes internacionals

18 may 2017

A partir del divendres 2 de juny, la Casa del Cable de Xabia estrena l'exposició Art Bird-Ave Arte, la primera activitat física de dues agrupacions virtuals d'artistes que des de fa anys intercanvien tècniques, opinions i contactes per internet.  El resultat d'aquests fòrums és una mostra coral i internacional, ja que reuneix a 19 artistes originaris de França, Espanya i Argentina. Tots ells, compten amb àmplia experiència expositiva i han sigut reconeguts en els seus països pel seu talent.

La mostra compila dues tècniques artístiques. Una és el gravat, representada per Paco Aguilar, Mercedes Puente, Miguel Ángel Maciel, Yolanda Carbajales, Rafael Gil i Doborah Chapman.  L'altre sector utilitza l'oli, acrílic o tècnica mixta sobre llenç i fusta, i té com a exponents a Muriel Massin, André Lambert, Mónica Lebendinsky, Lidia Prause, Juan A. Caravaca, Antonio San Martín, Lola Castillejo, Charles-Henri Lavanne, Colette Denizot, Claudine Boucq i Bernardette Morand. Hi ha dos artistes, David Miraglia i Fuensanta Niñirola fora d'aquests dos grans blocs, ja que presentaran treballs digitalitzats.

Tots ells formen part de les associacions Art Bird (que agrupa als artistes de pinzell) i Ave Arte (que engloba als quals empren burí i tòrcul). En el cas de Art Bird és André Manuel Lambert (nét de l'artista francès que es va establir a Xàbia a principis del segle XX) qui va impulsar i dinamitza aquesta comunitat virtual amb més de 500 artistes. Més tard l'argentina Mercedes Puente va obrir una pàgina similar però enfocada al gravat, obres sobre paper i art digital.

Ara fan un pas més i s'uneixen en la seua primera exposició que se celebrarà a Xàbia, en la sala municipal de l'Avinguda Marina Espanyola que ha sigut cedida per la regidoria de Cultura. L'exposició s'inaugurarà el divendres 2 de juny a les 20 hores