Escolars de Xàbia acaben les classes d'educació vial amb una marxa ciclista baix el lema “tolerància zero amb l'alcohol al volant”

17 may 2017

Els escolars de Xàbia estan realitzant aquests dies els tallers d'educació vial que imparteix la Policia Local en els col·legis. Des de la setmana passada, l'agent especialista en educació i seguretat vial, Jeannine Cantó, s'està desplaçant als centres educatius de primària per a explicar als més xicotets els bons hàbits del vianant o si usen la bicicleta, a més de mostrar-los nocions bàsiques sobre senyalització.

La passada setmana va estar en el col·legi Port i aquesta en el col·legi Arenal, on la regidora de Seguretat Ciutadana i Prevenció d'Emergències, Pepa Gisbert, ha pogut veure de primera mà com els més xicotets del centre aprenien ajudats per alumnes més majors discorrent pel circuit. La campanya continuarà en els centres Graüll, Vicente Tena, María Inmaculada i Trenc d’Alba, on acabarà el dia 30 de maig.

També dins de les activitats d'educació vial, els alumnes del CEIP Port de Xàbia realitzaran el divendres al matí una marxa amb bicicleta entre el port i l'Arenal en la qual podran posar en pràctica l'après. Els xiquets i xiquetes aprofitaran la ruta per a realitzar un acte de record als ciclistes del municipi que van ser atropellats el 7 de maig per una conductora que va donar positiu en els controls d'alcoholèmia i drogues (tres van morir i altres dues segueixen hospitalitzats en estat greu). La marxa tindrà el lema tolerància zero amb l'alcohol al volant i també demanarà respecte als ciclistes.

La policia de Xàbia ha sigut pionera en matèria d'educació vial, impulsant accions des de fa més de 20 anys. A més dels cicles en primària, també es treballa amb alumnes de secundària la seguretat en ciclomotors, nocions de primers auxilis, educació sobre la senyalitica, normativa, prevenció de drogues i alcohol, elements de seguretat del vehicle i sonometries, entre uns altres

A més es realitzen campanyes preventives d'alcoholèmies, sonometries, ús del cinturó de seguretat i casc, SRI (Sistemes de Retenció Infantil en els vehicles) i marxes en bicicletes, entre unes altres.