Turisme ofereix aquest dissabte una ruta temàtica que recorda l'atac patit per Xàbia durant la guerra del Francés

16 may 2017

El departament de Turisme de Xàbia ha programat per a aquest dissabte 20 de maig una ruta ambientada en el segle XVIII i que recorda els dramàtics esdeveniments viscuts en el municipi en el marc de la guerra del francès. Aquesta activitat es va estrenar en el marc del festival Xàbia Negra, despertant un gran interès entre el públic. Tant, que moltes persones es van quedar sense poder participar en copar-se l'aforament.

Aquest cap de setmana tenen una nova oportunitat (les inscripcions, amb un preu de 8 euros, es poden realitzar ja en les oficines de Turisme de Xàbia) a partir de les 21’30 hores. La ruta discorre pel Centre Històric de la vila de la mà d’un periodista del segle XIX i narra els violents fets ocorreguts el 28 d'agost de 1812 quan un atac i saqueig perpetrat per  tropes napoleòniques va acabar amb la mort de 16 veïns, entre ells el rector i el sagristà, als quals van llançar des del campanar.

Aquesta ruta forma part del calendari de recorreguts que, bé de forma teatralitzada com narrada, programa el departament que dirigeix José Chulvi per a acostar als visitants la història del municipi, així com el nostre patrimoni arquitectònic, cultural i natural, gastronomia i costums.

Els interessats poden consultar tota la programació en la web www.xabia.org