L'Ajuntament de Xàbia impartirà aquest estiu un curs homologat per l'IVAJ per a ser monitor infantil i juvenil

16 may 2017 Joventut oferirà als estudiants fer les pràctiques en Monjove per a reobrir-ho de forma experimental com a espai per a menors de 12 anys

La regidoria de Joventut de Xàbia ofereix als majors de 17 anys la possibilitat d'emprar l'estiu per a formar-se professionalment com a monitor d'activitats de temps educatiu (infantil i juvenil) i obtenir la titulació requerida per l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) per a treballar en la seua xarxa d'albergs. El regidor Ximo Segarra ha explicat que el curs es realitzarà de l'1 al 16 de juliol en les instal·lacions de Playjove (en la plaça Constitució) en horari de matí i vesprada de dilluns a divendres. La formació inclou 150 hores lectives i altres 160 de pràctiques, que es realitzaran en les activitats que impulsa Joventut.

Entre elles, un campament que s'organitzarà per a aquest estiu i la reobertura de forma pilot de la zona Monjove (en la planta baixa de la Casa de Cultura) com a espai enfocat als menors de 12 anys. Segarra ha assenyalat que aquesta espècie de ludoteca és una de les demandes que ha rebut com a regidor desde el Consell dels Xiquets, perquè així els més xicotets tinguen un lloc amb activitats de dinamització educativa i d'oci constructiu. Tenir ara a estudiants en pràctiques és per tant una oportunitat d'assajar la seua viabilitat abans d'obrir-ho de forma estable.

El regidor ha afegit que el curs de capacitació de monitors que oferta l’Ajuntament te una matricula especial, ja que el seu cost habitual és de 230 euros i a Xàbia s'ofereix per 90 euros per als empadronats en el municipi i 145 euros per als interessats d'altres poblacions.

Per a més informació i presentació de sol·licituds, els interessats poden informar-se en el departament municipal de Joventut i en la web www.carpevitae.org