La 1 Jornada Popular de neteja litoral de Xàbia extrau més de 500 quilos i 30 sacs de residus

11 may 2017

Un total de 175 voluntaris van participar diumenge passat en la primera jornada popular de neteja litoral impulsada per la regidoria de Turisme de Xàbia.  Organitzats en 12 grups, es van distribuir per cales, coves i platges de la costa per a dur a terme aquesta positiva acció mediambiental en la qual es va aconseguir retirar més de 500 quilos (557 quilos) i 30 sacs de residus.  Entre el material que es va trobar en la costa i en els fons marins, molt de plàstic, pneumàtics, burilles o ploms i fils de pesca. Però també estris de gran volum, com una nevera, una gran caixa metàl·lica, una botella de butà o una bicicleta. També el  cadàver d'un porc senglar.

Els participants podien triar l'activitat de neteja, algunes d'elles a peu, unes altres en caiac o bussejant, aquestes últimes coordinades pels clubs de busseig. Entre les entitats que van participar:  la Policia Local, Creu Roja, Protecció Civil, el Institut de Recerca Oceanogràfica de Xàbia (IROX) o el Centre Excursionista, empreses del sector turístic com Xàbia Activa, Siesta Advisor, Antías, o els centres de busseig Cap la Nao, Puerto, Paradive, Scuba Diving, Diving Jávea i la Rana. Entre tots van mobilitzar a molts veïns de Xàbia però també arribats de localitats com Torrevella, Benetússer, Vilallonga, Xàtiva, Pego, Dénia o Calp.

Des de Turisme, departament que dirigeix directament l'alcalde José Chulvi, volen reconèixer aquesta col·laboració desinteressada de tantes persones per la millora del medi ambient i la  imatge d'un dels principals valors turístics com és la costa. A més es vol agrair la comprensió que van mostrar quan , a conseqüència del greu accident patit per un grup de ciclistes del Club Llebeig, es va decidir suspendre el dinar de germanor en la Llotja pesquera amb el qual anava a obsequiar-los l'Ajuntament.

La primera jornada popular de neteja litoral és una de les activitats que ha organitzat l'Ajuntament  de Xàbia dins de les accions de l'any del Turisme Sostenible i amb objectiu d'enfortir el teixit social i la implicació de la societat civil en accions tangibles que beneficien a la nostra societat i consciencien sobre la necessitat de ser respectuosos i millorar l'entorn.

Les zones que es van netejar són: cala Ministre, Cala Blanca, la Granadella, la Grava, la Cova Tallada, cala Ambolo, l'escullera nord, cala Sardinera, cala del Francès, els Pallers, pesquera Sol del Barranc i cala En Caló.