Xàbia habilitarà un espai públic per al coworking

28 abr 2017 L'Ajuntament demana a l'Estat que alce les restriccions a la inversió per a administracions locals solvents

L'Ajuntament de Xàbia va aprovar ahir en ple una modificació de crèdit per un total de 525.790 euros que s'invertirà en un important pla d'asfaltat, en reforçar la partida de Serveis destinada a la neteja de camins rurals i la creació d'un espai per al coworking en la sala polivalent del Portal del Clot. Segons va explicar el regidor de Foment Econòmic, Cesc Camprubí, aquest últim projecte és un compromís del seu departament dins de les accions plantejades per l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) per a recolzar als emprenedors del municipi i inclou, a més de la despesa en material per a convertir la sala en espai de treball compartit (amb un sistema fàcilment muntable i desmuntable per si es necessita la sala per a altres usos), una reserva pressupostària per a impulsar accions formatives i de dinamització empresarial.

El coworking (en valencià cotreball o treball cooperatiu) és una fórmula en expansió ja que permet que professionals independents o emprenedors, tinguen de forma econòmica un espai físic de treball i puguen interrelacionar-se amb uns altres en la seua mateixa situació i fins i tot facilitar projectes conjunts.

La Corporació també va aprovar de forma unànime sol·licitar al Govern d'Espanya que pose en marxa les mesures legislatives necessàries per a permetre a les Entitats Locals reinvertir el seu superàvit amb l'únic límit de no posar en risc la seua estabilitat pressupostària.

La moció, presentada per l'alcalde, José Chulvi, va ser subscrita per tots els grups municipals i regidors no adscrits, que van coincidir que és una injustícia que, sent les úniques administracions públiques que compleixen amb els objectius d'estabilitat pressupostària i contribueixen a la reducció del dèficit del país, els Ajuntaments seguisquen patint les restriccions a la reinversió. I amb açò, tinguen prohibit realitzar infraestructures i prestar serveis demandats pels ciutadans malgrat comptar amb recursos econòmics suficients.

La petició de canvis en la Llei d'Estabilitat Pressupostària ha sigut impulsada per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i espera aconseguir suficient recolze en els municipis perquè el Govern es replantege aquestes restriccions.