L'Ars Nova de Xàbia i el Aitzuri Abesbatza comparteixen escenari en el pròxim concert del cicle de cors

21 abr 2017 En el recital, que tindrà a Teresa Albero com a solista, interpretaran una original missa-tango de Martín Palmeri

La regidoria de Cultura de Xàbia ha presentat avui un dels concerts que formen part del cicle de cors que ofereix des de febrer. En paraules del regidor, Quico Moragues, es tracta d'un recial “especial”, mentre que permetrà que una agrupació local com el Grup Polifònic Ars Nova afronte un projecte de gran repertori i logística.

La cita és el dissabte 29 d'abril, a les 22 hores en l'església de Sant Bartolomé i com tot el cicle de cors, té accés gratuït. Al costat de l'Ars Nova estarà el Aitzuri Abesbatza, una agrupació de Deba (Guipúscoa) i indran a la soprano Teresa Albero com a solista. Albero, que ha sigut guardonada recentment amb el Premi Palau de la Música de València, és també pianista i llicenciada en Musicologia pel Conservatori Superior de Música de València i compta amb un gran bagatge sobre els escenaris.

Ambdues formacions actuaran seguint la batuta de Pere Vicalet, compositor, director, artista digital i catedràtic nascut a Gata de Gorgos i que, entre altres reconeixements professionals, té la Batuta d'Honor (la va aconseguir amb tan sols 25 anys) i diferents premis de composició, a més de ser el guanyador de la recent edició Joven talento de la Comunitat Valenciana.

Per al recital de Xàbia es farà una combinació d'obres litúrgiques, com l'A el•leluia de Matilde Salvador (en valencià), l'Ave María  de Javier Bust, l'Ave María de Rachmaninoff o el Aita Gurea  del Pare Madina (en basc). El director ha destacat la peça que formarà la segona part: la missa Buenos Aires de Martín Palmeri, una obra original mentre que inclou ritmes llatins. Els cors comptaran amb l'acompanyament d'un quartet de corda i un músic serbi que tocarà el bandoneón, instrument típic de la música argentina.

Per a la soprano Teresa Albero, que és la directora titular de l'Ars Nova, aquest concert suposa una gran oportunitat per a l'agrupació, ja que actua en el mateix cicle en el qual han actuat corals de tant prestigi com el Orfeó Valencià o el Cor de la Generalitat (el pròxim 26 de maig), per la peculiaritat del repertori i perquè els fusiona amb un altre cor per a oferir un projecte molt atractiu per al públic.

Albero ha comentat que en una zona com la Comunitat Valenciana, en la qual se li dóna tanta importància a les bandes, és de destacar l'aposta de la regidoria de Cultura de Xàbia apostant per donar importància també a la veu amb aquest cicle de cors.