L'Ajuntament de Xàbia reurbanitzarà el carrer Cervantes i l'Avinguda Lepanto abans de finalitzar l'any

19 abr 2017 Obres invertirà 940.000 euros en aquests projectes, l'ampliació de voreres en un tram de Jávea Park i un nou pla d'asfalt

Dimecres, 19 d'abril de 2017. L'Ajuntament de Xàbia ha anunciat una sèrie d'obres públiques que s'executaran abans que acabe l'any i que suposaran una inversió total de 940.000 euros. Es tracta de quatre projectes de millora urbana repartits en els tres nuclis residencials: poble, port i Arenal, a més d'un important pla d'asfaltat.

El regidor d'Escena Urbana, Paco Torres, ha avançat que una de les obres, amb un pressupost de 200.000 euros, serà la reurbanització del carrer Cervantes, un vial elevat sobre un mur que hi ha paral·lel a la Avinguda d’Alacant. L'Ajuntament renovarà les canonades, xarxes de sanejament, enllumenat i l'asfaltat.

En la zona de Duanes, es millorarà l'Avinguda Lepanto amb nova pavimentació i una reordenació global de l'aparcament per a guanyar unes noves 20 places. La inversió municipal prevista en aquest cas és de 109.000 euros.

Finalment, en l'Arenal s'ha previst una actuació en el tram d'Avinguda del Pla que abasta la zona de Jávea Park (la vorera est des de la rotonda del Club de Tennis a la nova rotonda) que suposarà l'ampliació de les voreres fins als dos metres d'amplitud i el canvi de l'aparcament, que passarà de ser en bateria a en cordó. Aquest projecte s'estima en 148.000 euros.

Quant al pla d'asfaltat, s'han reservat un total de 430.000 euros i els vials que es veuran beneficiats es determinaran segons les necessitats que té inventariades el departament d'obres.

En total, s'invertiran 940.000 euros que el Consistori tenia reservats dins del pressupost de 2017 per a finançar la reurbanització del Segon Muntanyar i l'Auditori. Com ha explicat l'alcalde, José Chulvi, encara que ambdues obres està previst que comencen en l'últim trimestre de l'any, no serà fins a 2018 quan l'Ajuntament haja d'efectuar cap pagament, ja que l'Administració abona després de certificar que el treball està fet. És per açò que aquesta important quantitat de diners haguera acabat com a romanent de tresoreria, i per tant, obligatòriament s'haguera hagut de destinar a amortitzar deute amb els bancs. Davant açò, l'executiu ha reaccionat amb antelació i via modificacions de crèdit o transferències, destinarà aquest quasi milió d'euros a projectes necessaris i que estaven pendents de finançament.