Xàbia involucra a col•lectius socials i empreses turístiques en la I Jornada popular de neteja del litoral

18 abr 2017 L'activitat serà el diumenge 7 de maig i mobilitzarà a un centenar de persones disposades a millorar els punts més emblemàtics de la costa

L'Ajuntament de Xàbia, dins de les accions de l'any del Turisme Sostenible, està coordinant la primera jornada popular de neteja del litoral. Aquesta se celebrarà el diumenge 7 de maig i mobilitzarà a entitats socials com a Creu Roja, Protecció Civil, el Institut de Recerca Oceanogràfica de Xàbia (IROX) o el Centre Excursionista i a empreses del sector turístic com Xàbia Activa, Siesta Advisor, Antías, o els centres de busseig Cap la Nao, Puerto, Paradive, Scuba Diving, Diving Jávea i la Rana.

L'acció suposarà que al voltant de 100 persones es despleguen pels punts més emblemàtics de la costa, des de la Cova Tallada a les pesqueres de l'extrem sud passant  per cales i coves marines, per a contribuir a deixar-les en les millors condicions. Els grups s'organitzaran sobre la base de la logística del col·lectiu responsable de cada zona, ja que a alguns llocs solament es pot arribar via marítima o en kayac i també hi haurà grups que realitzen la neteja baix la mar, per al que es precisa que tinguen títol de busseig. Per la seua banda, l'Ajuntament proveirà de tot el material necessari per a la neteja i convidarà a un menjar popular a tots els participants. També la Policia Local col·laborarà també transportant amb les seues embarcacions les borses amb els residus des dels punts més inaccessibles.

La tècnica de Turisme, Carol Cholbi, ha explicat que el seu departament s'encarregarà de coordinar a totes les persones que vulguen participar i per a açò han preparat unes fitxes en les quals es detalla cadascuna de les accions, el nivell de dificultat d'accés i recomanacions per als participants. (Més informació i inscripcions en les tres oficines de turisme, al telèfon 96 579 43 56 o a l'e-mail turisme@xabia.org)

L'alcalde i responsable de Turisme, José Chulvi, ha incidit en el seu convenciment que “la recerca de la sostenibilitat és l'eix que ha de marcar tota la política turística de Xàbia” i un dels seus pilars més importants és el “enfortiment del teixit social i la implicació de la societat civil en accions tangibles”. En aquest sentit, el primer edil ha assegurat que Xàbia té la sort de comptar amb moltes associacions “que treballen de manera constant per la millora de la nostra societat i el nostre entorn”, una actitud clau per a l'avanç de la gestió sostenible a la qual es donarà visibilitat amb aquesta activitat, que reuneix un doble objectiu: conscienciar sobre la necessitat de ser respectuosos i millorar l'entorn.

“Som un poble acollidor i en el qual tots són benvinguts sempre que no danyen el que ens dóna valor que són els nostres espais naturals” ha recalcat l'alcalde, que ha recordat altres accions proteccionistes que ha impulsat l'Ajuntament, com l'abalisament de coves.

És més, Chulvi ha manifestat que Xàbia vol liderar un corrent de turisme respectuós i que per a açò està treballant en un fòrum de destinacions mediterrànies sostenibles que se celebrarà a l'octubre.