Protecció Civil Xàbia disposa d'un nou vehicle tot terreny per a actuar en les emergències

11 abr 2017

L'agrupació de Protecció Civil Xàbia disposa d'un nou vehicle tot terreny amb caràcter polivalent gràcies a la donació d'un veí particular. El cotxe, tipus pickup, pot acoblar una cubeta d'entre 600 i 700 litres per a l'extinció d'incendis o bombes de buidatge per a inundacions. També està dotat amb un cabestrant en el qual es poden enganxar fins a 5.000 quilos, amb el que té també funció de grua.  Els voluntaris de Protecció Civil han mostrat la seua alegria per aquest nou mitjà amb el qual milloraran considerablement la seua operativitat davant les emergències, situacions per als quals estan millor preparats després de realitzar dos cursos de formació per l'Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergencies (Ivaspe).

Aquest cos voluntari, que va jugar un gran paper en els dos últims incendis forestals que ha patit el municipi, ha rebut en els últims mesos nombroses mostres de suport i donacions. De fet, com ha explicat la regidora de Seguretat Ciutadana, Pepa Gisbert, amb l'ajuda dels fons recaptats en festes benèfiques organitzades per col·lectius de residents, s'ha pogut millorar els seus equips de protecció i les emissores per a les comunicacions.

Tant Gisbert com l'alcalde, José Chulvi, han volgut agrair en nom del municipi tots aquests donatius, des del més gran al més xicotet, amb els quals Protecció Civil està cada dia millor preparat per a les situacions que enfronta i han destacat el valor afegit que té el caràcter voluntari d'aquest cos de seguretat, format per persones que dediquen el seu temps lliure a garantir la seguretat dels altre tant en les emergències com en molts esdeveniments esportius o festius.