Xàbia, a punt per a la campanya turística de Setmana Santa

07 abr 2017 La Policia coordinarà un dispositiu de seguretat amb especial atenció a la prevenció d'incendis

L'Ajuntament de Xàbia ha informat hui de totes les accions que s'han dut a terme en els últims mesos des dels  departaments de Serveis i Platges perquè el municipi, i especialment la seua franja costanera, oferisca la millor imatge després d'un hivern difícil per la successió de temporals.

Així, les regidores Kika Mata i Doris Courcelles han enumerat els molts treballs realitzats en les últimes setmanes a contrarellotge com la neteja (retirada de canyes i brutícia arrossegada pel mar o la crescuda del riu, d'arbres i murs caiguts o de cendres procedents de l'incendi de la Granadella), l'anivellació de les platges, redistribució de graves, posada a punt dels llavapeus, passarel·les d'accés al mar o dels 15 miradors. També actuacions de reparació, com la realitzada per Costes en el varador de la Caleta i la cala de Ambolo, la pintura del mobiliari urbà o la substitució de la senyalètica turística, ens unes altres.

L'alcalde i responsable de Turisme, José Chulvi, ha agraït a tot el personal municipal, a Costes i a les contractistes el treball ràpid realitzat perquè aquesta posada a punt estiguera a punt per a rebre als primers turistes i servisca per a oferir la millor imatge als qui visiten la vila, que segons les previsions seran molts en aquestes dates. A més, Xàbia oferirà una completa programació cultural i festiva perquè aquestes vacances estiguen plenes de contingut. En aquest sentit, Chulvi ha parlat de la fira de pasqua i de les moltes accions que s'impulsen des de Cultura o Turisme, com les rutes temàtiques o teatralitzades que hi ha programades. El primer edil ha recordat que tota aquesta informació es pot obtenir en les tres oficines turístiques que hi ha en el municipi (la de l'Arenal es trasllada des de demà dissabte al passeig David Ferrer), que obriran tots els dies, fins i tot els festius, per a donar un bon servei.

També s'ha informat hui dels dispositius de seguretat que es desplegaran aquests dies. Entre ells el que oferirà Creu Roja en la platja de l'Arenal, que tindrà socorristes aquest cap de setmana i els dies festius de Setmana Santa, el cap de setmana de Sant Vicent i, com a reforç especial d'enguany, també en el pont del 29 d'abril al 3 de maig. L'horari d'aquest dispositiu és d'11 a 19 hores i estarà format per equips amb 3 socorristes, una ambulància i una embarcació, ha explicat el president de Creu Roja Xàbia, José Luis Doménech.

Finalment, la regidora de Seguretat, Pepa Gisbert, ha detallat l'operatiu de Pasqua que coordinarà la Policia Local, que es reforçarà aquests dies amb una patrulla nocturna més, extres per a atendre els actes culturals, festius i religiosos i destinarà una patrulla especial per a la vigilància d'incendis i comeses especials, com la vigilància marítima en la seua embarcació i moto aquàtica.

Gisbert ha afegit que també Protecció Civil participarà en aquest dispositiu especial, amb dos vehicles permanents per a la vigilància forestal, el control de prohibicions com les cremes o la pirotècnia i barbacoes en zones forestals i l'actualització dels 12 panells en els quals cada dia s'informarà del nivell alerta per incendis.