Costas autoritza la rehabilitació del Pont de Triana a Xàbia

03 abr 2017 El municipi es declara zona lliure de paradisos fiscals

Divendres, 31 de març de 2017. El projecte de rehabilitació del Pont de Triana, en la desembocadura del riu Gorgos a Xàbia, segueix avançant en la seua complexa tramitació. Aquesta setmana la direcció provincial de Costes ha notificat a l'Ajuntament la seua autorització per a l'obra, que afecta a zona de domini públic marítim terrestre. Ahir el ple va aprovar per unanimitat acceptar aquest permís i traslladar tota la documentació a la Conselleria de Medi Ambient, que ha de valorar si es necessita un informe ambiental o el Consistori pot procedir ja a la licitació d'un projecte pressupostat en 567.382 euros i que compta amb una subvenció de la Diputació d'Alacant del 55% (312.000 euros).

L'obra en si suposarà la reconstrucció del pont, ampliant dels 12 metres que té en l'actualitat a 15 metres, i solucionar els danys estructurals que va patir en la riuada de 2007.

En el ple d'ahir es van autoritzar altres assumptes, com la caducitat de diferents plans urbanístics, la concessió de dedicació parcial al regidor d'esports, Vicent Colomer, o una moció de Compromís per a declarar Xàbia municipi lliure de paradisos fiscals amb mesures com incloure en els contractes municipals clàusules que dificulten que empreses que vulneren la normativa fiscal puguen ser contractades per l'Ajuntament de Xàbia.

En la sessió també es va donar compte de la liquidació del pressupost general de 2016, que torna a tancar amb un romanent positiu proper als 5 milions d'euros que, seguint les directrius de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local, haurà de destinar-se a l'amortització de deute públic.