L'Ajuntament de Xàbia obri l'adjudicació dels Horts Urbans

28 mar 2017

L'Ajuntament de Xàbia, a través de la regidoria de Medi ambient i Serveis,  ha iniciat l'adjudicació dels horts urbans del carrer José Espronceda, en Pou de Moro.

Segons ha explicat la regidora Doris Courcelles, els interessats poden presentar les seues sol·licituds fins a l'11 d'abril en l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (Avinguda Trenc d’Alba)  i en el cas que hi haja major demanda a les parcel·les disponibles, aquestes se sortejaran.

Els horts urbans estan especialment pensats per a jubilats o pensionistes, també per a veïns en desocupació per més de sis mesos o que tinguen algun familiar amb discapacitat.  Per a poder sol·licitar una de les parcel·les cal estar empadronat a Xàbia, com a mínim, dos anys, i estar al corrent del pagament de tributs.

Aquest projecte pretén fomentar la participació de la població en la recuperació i manteniment d'una agricultura respectuosa amb el medi ambient i ser una alternativa cultural i d'oci que propicie la idea de desenvolupament sostenible. També oferir als veïns interessats  espais alternatius que els permeten realitzar activitats físiques i mentals en contacte amb la naturalesa, millorant la seua qualitat de vida i fomentant una alimentació saludable.

La concessió dels horts urbans tindrà una validesa d'un any, prorrogable per un any més, sempre que es constate un bon ús d'ells. Les bases es poden consultar en el tauler d'anuncis de l'Ajuntament tant físic com en la web www.ajxabia.com