Xàbia demana a l'Estat 85.000 euros en ajudes per als treballs de reparació de danys ocasionats pels temporals d'aquest hivern

27 mar 2017

L'Ajuntament de Xàbia ha sol·licitat a l'Estat ajudes econòmiques per total de 85.000 euros dins de la línia de subvencions oberta als municipis que van patir danys arran dels últims temporals de pluja,  vent i fenòmens costaners viscuts aquest hivern.

A través d'una resolució de l'alcalde, José Chulvi, dirigida a la Subdelegació del Govern a Alacant, el municipi enumera els principals treballs que es van haver d'escometre “de forma urgent i inajornable” per seguretat i per a retornar la normalitat a la població després del gran temporal del 27 de gener. Entre ells l'obertura d'una rasa en l'Avinguda Mediterrani, la neteja i reparació d'un tram del col·lector en el riu Gorgos, la retirada d'arbres o intervencions de serveis. En total sumen despeses per 64.521 euros.

L'Ajuntament també demana acollir-se a la línia de subvencions de fins al 50% del total que s'ha desemborsat en restitució d'infraestructures i equipaments, que en el cas de Xàbia va ascendir a 41.500 euros. I és que, en aquest apartat s'inclou la reparació dels marges del riu Gorgos en carrers com Manuel Bòrdes Valls i Bolonya; el reforç i neteja d'un tram del clavegueram també en el llit, la neteja de pluvials en el passeig de la Grava, la reposició de senyals de tràfic en vials i passejos, la neteja del col·lector del barranc de Sant Antonio, i les dues reparacions de la coberta en el trinquet municipal i també en el Palau d’Esports.