Xàbia crea un poblat de la igualtat per a analitzar com el sexisme impregna des dels contes infantils a la vida domèstica

27 mar 2017 La fira serà aquest cap de setmana en la plaça de la Constitució

La regidoria d'Igualtat de Xàbia, dins de les activitats programades entorn del Dia de la Dona, obrirà aquest cap de setmana una original fira en la plaça de la Constitució baix el nom del Poblat de la Igualtat. La regidora responsable, Montse Villaverde, ha detallat que aquest fòrum es pretén treballar d'una forma dinàmica i amena la igualtat, traient al carrer i davant els adults conceptes i situacions que des de fa anys es treballen amb xiquets i joves en les aules de municipi.

Ara, aquesta fira vol arribar a totes les franges d'edat i aconseguir que dones i home es replantegen situacions quotidianes del dia a dia, que són exemples que hi ha molt per fer perquè la igualtat entre sexes siga una realitat. Per a açò s'han organitzat diferents tallers participatius  que abordaran el sexisme des de l'àmbit domèstic, com pot ser l'organització de les tasques en la llar, les cures o els rols, a la part més pública com la versió dels gèneres que ofereix la publicitat, els mitjans de comunicació o indústries com la joguetera.

També es revisarà la visió que tenim de determinades professions  o el que entenem per herois o heroïnes. I hi haurà activitats per a “deconstruir”  els contes tradicionals.

Villaverde ha convidat a tota la població a passar-se per aquest poblat i començar a involucrar-se en una societat més igualitària. La fira estarà oberta el dissabte i diumenge d'11 a 14 hores i de 17 a 20 hores en la plaça de la Constitució de Xàbia.

L'edil ha aprofitat per a recordar que, també dins de la programació commemorativa de la Dona, divendres que ve 7 d'abril s'ha programat un discoforum sobre dones compositores i el silenciament sobre la seua existència en la història de la música titulat “Notes en l'Ombra”. Serà a les 20 hores en la Casa de la Cultura i té entrada gratuïta i lliure per a tots els interessats