La festivitat de Sant Francesc de Paula protagonitza el primer cap de setmana d'abril a Xàbia

24 mar 2017 Haurà cercavila i sopar de germanor la vespra de la festa

Representants de l'associació de Sant Francesc de Paula de Xàbia i dels majorals d'aquesta edició han estat hui en l'Ajuntament per a presentar el programa d'actes amb el qual la setmana vinent se celebrarà aquesta festivitat.

L'alcalde, José Chulvi, i el regidor de Festes, Antonio Miragall, han traslladat la seua invitació a tots els ciutadans perquè participen en aquesta festa que té com a punt neuràlgic la placeta del Convent. A més de la novena que es dedica al sant (des del dijous 30 de març al diumenge 2 d'abril a les 19 hores), enguany el programa inclou una cercavila de trucada a la festa la vesprada del dissabte 1 d'abril. Començarà a les 20 hores i estarà amenitzat per la colla Xirimitab’s. A partir de les 21’30 hores totes les persones involucrades en la festa compartiran amb amics, familiars i devots de Sant Francesc un sopar de germanor en la placeta, que estarà amenitzada pel dj Marc H Blasco.

Ja el diumenge 2 d'abril, festivitat de Sant Francesc de Paula, es començarà la jornada festiva amb una cercavila a les 10 hores a càrrec de la Romàntica del Saladar. A les 11 se celebrarà la missa solemne en honor al sant i a continuació se celebrarà la tradicional processó per l'itinerari de costum.

La dedicada a Sant Francesc de Paula és una de les festivitats més antigues de la vila, ja que es remunta a mitjan segle XVII i té els seus orígens lligats a la presència dels frares Mínims, fundadors del Convent, que el tenien com a patró.