L'Ajuntament de Xàbia adjudica 11 horts urbans

03 mar 2017 Medi ambient obrirà en breu les inscripcions per als interessats a quedar-se amb alguna de les 24 parcel•les vacants

El  departament de Medi ambient de l'Ajuntament de Xàbia inicia una nova etapa de gestió dels horts urbans i  ha adjudicat avui un primer lot de les parcel·les que hi ha al costat del col·legi Trenc d’Alba. En concret s'han assignat 11 horts, vuit als particulars que els havien sol·licitat i complien amb els requisits com a adjudicataris (estar empadronats a Xàbia i estar en situació de desocupació o jubilat, entre d’altres), dos als alumnes del col·legi veí i un tercer als usuaris del taller ocupacional TAPIS.

Segons ha explicat la regidora Doris Courcelles, queden vacants altres 24 parcel·les pel que, en breu, s'obrirà el termini perquè tots els interessats registren les seues sol·licituds i així adjudicar-los directament o sortejar-los en cas que hi haja més demanda.

Courcelles ha apuntat que en aquesta nova etapa, i després dels abusos en l'anterior etapa per part d'alguns adjudicataris, s'ha instal·lat comptadors individuals i el consum de l'aigua (solament el consum, no caldrà pagar taxes)  serà a càrrec dels particulars. Amb la implantació dels horts urbans municipals, l'Ajuntament  ofereix l'oportunitat als veïns de collir la seua pròpia verdura i al mateix temps convertir terrenys que es troben buits en espais no contaminants, propiciadores de biodiversitat i que milloren la qualitat ambiental del municipi.