L'associació de restauradors premia al xef Alberto Ferruz per la seua trajectòria i el seu paper en la promoció internacional de Xàbia

01 mar 2017 ARX reconeix la professionalitat del cuiner Claudio Mengual i del director del CDT José Vidal

L'associació de restauradors de Xàbia, ARX, va celebrar ahir la seua gala anual, una trobada entre els professionals del sector gastronòmic en la qual es repassa les accions amb les quals el col·lectiu tracta de créixer i convertir-se en un pilar de l'atractiu del municipi.

L’ARX seguint la seua tradició, va lliurar en aquesta gala els reconeixements del 2017. Un d'ells va ser per al xef Alberto Ferruz, qui el passat mes de novembre va aconseguir el seu segon estel Michelín en el restaurant Bon Amb i a qui el seu gremi reconeix la seua trajectòria fulgurant i el seu paper en la promoció nacional i internacional de Xàbia.

Un altre dels premis va ser per al xef dels Salons Carrasco, Claudio Mengual, a qui l'associació va lloar la seua professionalitat i el seu bon fer en la cuina per a banquets. També es va atorgar un reconeixement a la professionalitat en la formació a José Vidal, director del Centre de Desenvolupament Turístic de Dénia, escola de la qual ix gran part dels professionals del sector turístic i gastronòmic de la comarca. La ARX també va agrair amb una de les seues estatuetes la col·laboració del celler valencià Chozas Carrascal, que sempre els recolza a en els seus esdeveniments.

El president dels hostaleos de Xàbia, José Manuel Piña, va parlar en el seu discurs de la constant evolució que ha viscut el sector en els últims anys i, com a repte pendent, va apel·lar a una major col·laboració i suport entre les associacions professionals de Xàbia.

Per la seua banda, l'alcalde, José Chulvi,  va lloar la qualitat del treball de l'hostaleria local, un sector “imprescindible” en un municipi com Xàbia per la seua lluita diària per l'excel·lència i la innovació, el seu respecte a les arrels mediterrànies i la seua capacitat com a generador d'ocupació.

Chulvi va destacar la necessitat de seguir treballant junts per “generar una identitat conjunta que ens distingisca dels nostres competidors” i va demanar la complicitat de la ARX en  l'important canvi que s'està gestant en la política turística local, passant “de la promoció a la planificació, de la rendibilitat a curt termini a un turisme més intel·ligent, de cercar més a cercar millor”, apostant per polítiques d'equilibri i sostenibilitat.

L'alcalde va parlar d'accions concretes, com la candidatura de Xàbia al prestigiós certificat Biosphere de destinacions sostenibles o l'organització d'una trobada de destinacions mediterrànies.