Amjasa també avisarà de les avaries importants en el subministrament d'aigua a través de la APP Xàbia Connecta

28 feb 2017 Un total de 1225 usuaris han descarregat l'aplicació municipal en el seu primer mes de funcionament

L'aplicació per a mòbils implantada per l'Ajuntament de Xàbia per a millorar la comunicació amb els veïns compleix un mes des de la seua posada en marxa. En aquest temps, ja són 1225 persones les que l'han descarregat en els seus smartphones per a estar al dia dels avisos, bàndols i notícies que emet el Consistori. D'ells, 614 s'han donat d'alta a més com a usuaris per a poder notificar incidències directament a l'Administració. Segons les dades aportades per la regidoria de Noves Tecnologies s'han rebut un total de 167 incidències (el seu nombre de registre no coincideix amb la numeració real ja que es van realitzar 25 proves prèvies) de les quals s'han resolt 68 i hi ha altres 54 tramitades, mentre que queden 39 en procés i 6 pendents de revisar.

Entre les utilitats d'aquesta APP (pots descarregar-la directament entrant en la web www.appxabia.es ) està rebre els avisos de la policia per talls de tràfic, bàndols en casos d'emergències, consultar l'agenda cultural o la secció de notícies. Ara també l'empresa municipal d'aigües, Amjasa, s'incorpora a aquest servei i avisarà a la població per aquesta via dels talls d'aigua o avaries importants (els que afecten a un nombre reduït d'usuaris se seguiran notificant exclusivament per facebook) i també permetrà als abonats advertir d'incidències com a fugides o problemes de subministrament.

El regidor de noves tecnologies, Ximo Segarra, ha valorat positivament els inicis de la APP Xàbia Connecta en línies generals encara que, ha admès, s'han detectat algunes fallades lleus d'implementació, com la duplicitat en la recepció d’avisos, que estan en vies de solució. Segarra ha animat a la ciutadania a descarregar-se des de google Play o App Store aquesta eina gratuïta que l'Ajuntament posa a la seua disposició per a millorar les vies de comunicació bidireccionals veí-administració.