Xàbia edita una baralla de cartes amb missatges i reflexions sobre la dona i el feminisme

27 feb 2017 Igualtat programa exposicions, teatres, una fira, conferències, debats i tallers per a commemorar el Dia de la Dona

El departament d'Igualtat de l'Ajuntament de Xàbia ha preparat un complet calendari d'activitats al voltant del Dia de la Dóna, una data que posa l'accent en la lluita de la dona per la seua participació en la societat de forma igualitària a la de l'home.

La regidora Montse Villaverde i la tècnica del departament de Igualtat, Eugenia Bolufer, han desgranat l'àmplia programació preparada per a donar visibilitat a la dona al llarg de la història com a treballadora, lluitadora i destacada en diversos camps professionals. També han presentat junt amb el dissenyador gràfic Pau Cruanyes la baralla de cartes feminista que s'ha editat enguany com a material de sensibilització i visibilització. Són 25 cartes que recopilen frases, biografies o pensaments de dones sobre els valors o sentiments més importants i que plasmen que la dona té molt a dir en la història i en la societat.

Quant a la programació commemorativa, començarà aquest divendres 3 de març (a les 19 hores en el Museu Soler Blasco) amb la inauguració de l'exposició  “Memorables, insignes i intrèpides”, una mostra que recopila la història de dones que van lluitar per tenir llibertat, drets i justícia i que són poc conegudes per la societat. A més de la inauguració, aquesta exposició tindrà un altre dia especial per a ser visitada; el 17 de març, ja que la seua coordinadora, Elena Simó, farà de guia per a tots els que vulguen conèixer més d'a prop aquestes històries.

El calendari d'actes seguirà el dimecres 8 de març, Dia de la Dona, amb la lectura del manifest institucional a les 12 hores en la porta de l'Ajuntament. Un acte al que se sumaran els centres escolars que han realitzat treballs de visibilització del feminisme. El dimecres 10 (a les 17’30 hores en la sala polivalent del Portal del Clot) s'oferirà el taller de “Humor en tiempos revueltos” la inscripció del quals pot realitzar-se en el Centre Social.

El programa també inclou diverses cites amb el teatre. El dissabte 11 a les 20 hores en el Conservatori s'escenificarà l'obra “Mares Preses” i el dissabte 18  a les 20 hores en la Casa de Cultura “L’esposa del món” a càrrec d'Inma Sancho. Finalment, Igualtat també recupera la representació “Y sin embargo me quiero”, una obra protagonitzada pel grup de teatre Xàbia Garum. Hi haurà dues sessions la vesprada del dissabte 25 de març.

Altres activitats previstes són  la IX Cursa no competitiva del Dia de la Dóna (diumenge 26 de març), el taller de noves masculinitats a càrrec de la Uned (dimarts 28 de març a les 18 hores en el Centre Social) i la conferència de la doctora i investigadora Ana Lluch sobre els nous tractaments en el càncer de mama (el divendres 31 de març a les 20 hores en la sala polivalent del Portal del Clot).

Finalment, la programació s'estén fins a abril  amb la fira Poblat de l’Igualtat que se celebrarà els dies 1 i 2 en la plaça de la Constitució i el discofòrum sobre dones compositores; notes en l'ombra” programat per al divendres 7 d'abril a partir de les 20 hores en la Casa de la Cultura.