Urbanisme treballa en la versió preliminar del nou Pla General de Xàbia perquè puga ser exposat al públic a l'abril

24 feb 2017

El departament d'Urbanisme  i Obres de l'Ajuntament de Xàbia ha presentat el seu balanç anual, un informe que reflecteix totes les gestions del 2016, des de la concessió de llicències a l'atenció ciutadana, tramitació d'expedients o planificació.

El resum posa en relleu el treball que s'està duent a terme dins del procés de revisió de Pla General d'Ordenació Urbana, amb 23 reunions de seguiment dels treballs i dues visites a la Conselleria d'Habitatge per a coordinar el procés. La regidora d'Urbanisme, Isabel Bolufer, ha avançat que l'equip redactor ja ha presentat el document tècnic per a la versió preliminar del PGOU i que, si tot discorre segons el previst, a l'abril es podrà exposar al públic.

També plasma l'impuls donat al departament de disciplina urbanística, que ha obert 68 expedients d'infracció en l'últim any, dels quals 10 es consideren molt greus. En total s'ha paralitzat 28 obres i s'han imposat 6 multes coercitives.

En l'apartat de concessió de llicències, s'han atorgat 109 d'obra major, la qual cosa suposa un 25% més que l'anterior exercici i altres 138 d'obra menor. L'edil ha admès que la situació en el departament és complexa, ja que arrosseguen un total de 2.241 expedients que van quedar sense resoldre en els anys 2012-2015 i que ara cal revisar per a veure si han caducat. De moment, l'any passat es van escometre una sèrie de canvis organitzatius i sembla que s'avança en la bona direcció.

Altres aspectes que ressenya l'informe urbanístic són la tramitació de subvencions per import de 562.659 euros o d'1.166 parts de treball per a la seua resolució per la Brigada d'Obres Municipal, així com 361 incidències per enllumenat públic.

Quant a atenció ciutadana, s'han realitzat 2.140 atencions presencials amb cita prèvia, atès 15.356 trucades externes i 12.974 atencions personalitzades. Altres activitats que es gestionen des d'Urbanisme i Obres són la recepció d'urbanitzacions, supervisió de projectes de ciutat, supervisió d'obres i els treballs per a la conservació i manteniment d'edificis municipals. També l'emissió de certificats de compatibilitat urbanística, l'emissió de llicències ambientals o la supervisió que les declaracions responsables per obra menor s'ajusten a la realitat.