L'Ajuntament de Xàbia renova a Gabriel Sapena com a jutge de pau

24 feb 2017 El ple sol•licita quatre cicles formatius nous per a l'IES Antoni Llidó

L'Ajuntament de Xàbia va celebrar ahir el ple ordinari corresponent al mes de febrer, una sessió que va començar amb un minut de silenci en memòria de José Bartual, qui va ser regidor en la legislatura 1987-1991 i recentment ha faltat.

En l'ordre del dia es van aprovar assumptes com l'elecció del jutge de pau, un càrrec representatiu i la persona que s'encarrega d'instruir assumptes civils i penals de poca gravetat en municipis com Xàbia en els quals no hi ha jutge de primera instància. El ple, per unanimitat, va votar per revalidar a qui ha exercit el càrrec en els últims quatre anys, Gabriel Sapena Salines.

La sessió va tractar diversos temes relacionats amb l'educació, com la sol·licitud  dirigida a la Conselleria d'Educació perquè implante nous cicles formatius en l'IES Antoni Llidó. Basant-se en les característiques dels sectors productius de l'entorn i les possibilitats d'ocupació, la corporació de Xàbia va acordar per unanimitat demanar els graus mitjans de tècnic en emergències i protecció civil, tècnic en aprofitament i conservació del mitjà, tècnic en instal·lacions de telecomunicacions i tècnic en manteniment electromecànic.

També va tirar endavant amb l'abstenció del PP i d'un regidor no adscrit la sol·licitud a Educació perquè aplique el programa d'educació plurilingüe al mateix nivell en tots els centres educatius del municipi.