La Policia de Xàbia crea la figura de l'agent mediador per a posar pau en els conflictes veïnals i de convivència

23 feb 2017

La regidora de Seguretat Ciutadana de Xàbia, Pepa Gisbert, ha presentat avui un nou servei desenvolupat per la Policia Local dins de la seua vocació d'ajuda i proximitat als ciutadans. Es tracta de l'agent mediador, un policia que acudirà quan siga requerit per veïns que tenen un conflicte de convivència que desitgen solucionar per les bones i evitar que no vaja a més.

Gisbert ha assenyalat que una bona part dels serveis que atén la policia són discussions lleus en comunitats o urbanitzacions; per exemple per molèsties generades per les mascotes. La idea és intervenir quan aquests encara poden parlar-se i que així no hi haja necessitat d'acabar trencant definitivament la convivència o amb una denúncia o pleit pel mig.

L'edil ha explicat que l'agent mediador acudirà a requeriment de les persones i que aquestes s'han de comprometre en una espècie de contracte de “bona voluntat” a posar de la seua part per a arribar a un acord.

El policia en qüestió, que serà l'agent Juan Luis Sánchez, actuarà de forma neutral, confidencial i intentarà encoratjar l'acord entre ambdues parts, sempre sense prendre posició en la discussió. Per a informar-se d'aquest servei gratuït, els interessats poden acostar-se al reten, escriure al mail agentemediador@ajxabia.org o telefonar als telèfons 965790081 o 682 083 314.

L'intendent cap de Xàbia, José Antonio Monfort, ha apuntat que fa uns mesos que ja s'està treballant en aquest servei i que han comptat amb el suport i assessorament de la Policia de Vila-real que fa temps ho ofereix amb bons resultats.

Monfort ha assenyalat que l'agent mediador és un pilar més d'aqueixa policia proactiva, propera i d'ajuda en la qual volen convertir-se, i ha recordat altres iniciatives que ja estan en marxa en aquesta mateixa línia com és agent tutor en els col·legis, la policia de barri o la unitat de policia social, entre uns altres.

Per la seua banda, l'alcalde, José Chulvi, ha emmarcat aquest tipus de serveis en el projecte global de convivència que impulsa Xàbia, municipi acollidor en el qual es pot trobar veïns de més de 80 nacionalitats i ha destacat l'esforç que està fent la prefectura per a adaptar la policia a les necessitats dels nous temps. “Volem que la policia es perceba com un cos proper, d'ajuda i que està ací tant en els xicotets problemes com en les emergències més greus”, ha conclòs”