Amjasa avança als regants de Xàbia el projecte de reutilització de l'aigua depurada en l'agricultura

22 feb 2017 L'empresa pública vol temptejar als possibles interessats per a així veure la viabilitat d'aquesta gran inversió

L'empresa municipal d'aigües de Xàbia, Amjasa, ha convocat per al proper dijous 2 de març una reunió informativa dirigida als regants per a avançar-los el projecte que estan treballant per a facilitar la reutilització de les aigües depurades. Segons ha explicat el gerent de Amjasa, Josep Lluis Henarejos, l'empresa està disposada a impulsar el cicle terciari de l'aigua perquè puga ser utilitzada per a reg agrícola en comptes d'abocar-se al mar. No obstant açò, es tracta d'una gran inversió pel que abans de sol·licitar permisos i buscar ajudes en el finançament, necessiten temptejar si els agricultors del municipi estarien realment interessats i així veure la seua viabilitat.

Per açò el dia 2, a les 19 hores i en la Casa de la Cultura, hi ha una reunió informativa dirigida als agricultors de Xàbia, sobretot del Pla, la zona per la qual es vol començar en aquest projecte de modernització del reg. S'explicarà la idea inicial, el camí per a la seua posada en marxa i el cost que suposaria als seus usuaris.

Des de l'Ajuntament de Xàbia plantegen la reutilització de les aigües residuals dins del cicle hidrològic, no solament com una pràctica sostenible, sinó com un suport a l'agricultura local, ja que és una solució planificada perquè l'agricultura puga enfrontar amb solvència els cicles de sequera i escassetat d'aigua, com els viscuts els dos últims estius en la Marina Alta.