El Concurs Internacional de piano Rotary Vila de Xàbia estrena una categoria per als músics menors de 9 anys

17 feb 2017 El certamen se celebrarà de 20 al 23 d'abril en les instal•lacions del Conservatori

L'associació d'Amics i Professionals de la Música (Apam) i el Rotary Club han presentat avui la V Edició del Concurs Internacional de Piano Rotary Vila de Xàbia, un certamen per a joves talents en el qual col·labora l'Ajuntament. Se celebrarà del 20 al 23 d'abril en les instal·lacions del Conservatori Professional de Xàbia i tindrà quatre categories per a músics de fins a 22 anys. Precisament la creació d'una nova secció oberta a xiquets de fins a 9 anys és una de les novetats d'aquesta cinquena edició. Des de Apam Mónica Suárez ha mostrat la seua il·lusió per aquesta obertura als més xicotets, una competició que auguren com a sorprenent i concorde a l'esperit del festival, que des dels seus orígens s'ha plantejat com un incentiu a l'educació musical primerenca.

El concurs tindrà cinc premis per categoria, amb dotació econòmica o material musical i trofeus tan especials com les estatuillas format claus de sol o la silueta del Montgó dissenyades per l'escultor local Toni Marí o una banqueta de disseny donada per l'empresa valenciana Hidraumodel.

La directora del festival, Nati Ballarin, ha detallat els patrocinadors i mecenes que explica aquest certamen, com el Rotary Xàbia, la Casa d'Andalusia, la regidoria de Cultura, l'associació de dames peruanes o empreses relacionades amb el món pianístic.

Ballarín també  ha presentat als seus companys que conformaran el jurat del concurs com Dorian Leljak, Xin Wang i Florian Becerra i ha fet una reflexió sobre la importància de l'educació artística tant a nivell personal com en el conjunt de la societat.

Per la seua banda, el regidor de Cultura, Quico Moragues, ha mostrat el seu suport al concurs, que enguany se celebra la setmana després de Setmana Santa amb voluntat de  ser un agent que des de la cultura ajude a desestacionalitzar el turisme, ja que els seus concerts estan oberts al públic i son d’accés gratuït. Moragues ha agraït la implicació d'associacions i empreses que recolzen aquestes iniciatives culturals.

El Concurs Internacional de Piano Vila de Xàbia va reunir l'any passat a 64 concursants arribats de tot el món el que ho converteix en un ambaixador cultural de Xàbia més enllà de les nostres fronteres.