La placeta del Convent de Xàbia acull aquest diumenge una fireta a benefici de Càrites

14 feb 2017 L'esdeveniment solidari està impulsat pel Club d’Escacs

La regidora de Fires, Venda Ambulant i mercats, Tere Bisquert, ha presentat avui una fireta benèfica que es desenvoluparà el matí d'aquest diumenge, 19 de febrer, en la placeta del Convent.

L'edil ha explicat que el mercat, organitzat pel Club d’Escacs, està destinat a arreplegar fons per a les dues agrupacions de Càrites que hi ha en el municipi pel que és vital que la gent es mobilitze i acudisca a aportar el seu gra d'arena.

Des de l'organització, Antonio Bisquert ha detallat que en la fireta hi haurà una dotzena de parades amb productes que abasten roba, menjar o llibres, entre uns altres. També hi haurà activitats paral·leles, com una ludoteca per a xiquets o tallers de vi, cort de pernil o elaboració de coques.  Els llocs estaran oberts des de les 9 a les 14 hores.

Per a la regidora és una bona oportunitat per a tots els veïns de poder col·laborar amb Càrites, una associació que treballa braç a braç amb els Serveis Socials i dóna un suport ràpid i proper a les persones en situació  de necessitat, i sobretot donar recolzament als seus voluntaris, persones que es lleven del seu temps lliure per a ajudar a la societat.

En la presentació d'aquest esdeveniment han estat les directores de Càrites Sant Bartolomé, Isabel Cholbi, i Càrites de Duanes, Eli, qui han explicat el seu treball d'acompanyament a les famílies en precari. En el poble s'estima que actualment hi ha 200 usuaris de les seues ajudes en alimentació, roba i rebuts, mentre que en el port hi ha altres 48 famílies.

Per a acollir-se a aquestes ajudes s'exigeix que estiguen empadronats a Xàbia i documentació que prove que no es té ingressos per ocupació. A més d'avaluar directament la gravetat dels casos que se'ls presenten, també atenen a totes aquelles persones que els deriva el departament de Serveis Socials.

 

.