Serveis deixarà els dics de protecció en l'Arenal fins al mes de març

13 feb 2017 El departament municipal se centra en la neteja de platges després dels temporals i les regenerarà abans de Setmana Santa

El departament municipal de Serveis de Xàbia ha decidit deixar fins al mes de març el dic de protecció que es va alçar en la platja de l'Arenal per a frenar els temporals marítims. Segons ha explicat la regidora responsable d'aquest departament, Kika Mata, aquest hivern s'està vivint una gran inestabilitat meteorològica pel que no es descarta que en les pròximes setmanes puga haver-hi nous episodis de mala mar (com ha ocorregut aquest cap de setmana passat) i s'ha considerat operatiu deixar en previsió les barreres d'arena fins que passe l'hivern.

També serà poc abans de Setmana Santa, i una vegada passat el període de més risc, quan es procedisca a posar a punt i regenerar les platges que han vist més afectades pels corrents, com són la Grava, la Granadella, la Caleta o el Benissero. Aquestes s'anivellaran i s'emplenaran amb cants rodats extrets de la desembocadura del riu Gorgos, que en les seues últimes crescudes ha arrossegat gran quantitat de pedres que han sigut ja dragades i reservades.

De moment, els serveis municipals se centren a retirar els residus i gran quantitat de canyes arrossegats fins a la costa pels temporals, un treball de tornada a la normalitat que s'està realitzant de manera progressiva en el Montañar i l'Arenal.