Xàbia manté uns índexs de delinqüència per baixde la mitjana nacional

10 feb 2017 El municipi treballa en un nou pla local de resposta davant incendis

Les diferents forces de seguretat amb competències en el municipi de Xàbia han celebrat avui la junta local en la qual periòdicament s'analitzen les dades de criminalitat, es tendeixen ponts per a millorar la coordinació i es posen en comú els diferents problemes o iniciatives en prevenció que es desenvolupen en la vila.

En la reunió s'ha repassat les estadístiques dels últims dos anys (2015 i 2016), que reflecteixen que Xàbia segueix sent un dels municipis més segurs de la província, ha destacat l'alcalde, José Chulvi. En aquest sentit, un dels aspectes positius posats sobre la taula és que, els índexs de delinqüència s'han mantingut estables a pesar que en aquests anys ha pujat considerablement el nombre de visitants a l'estiu.

En xifres absolutes, en 2016 es van registrar 1.490 delictes, la qual cosa suposa un índex delinqüencial del 37’7 delictes per cada mil habitants, per baix de l'índex provincial (50 per cada mil habitants), autonòmic (47 per cada mil) i fins i tot la mitjana nacional, que està en 43 per cada mil habitants.

Altres assumptes analitzats per la junta han sigut l'efectivitat del recentment engegat Centre de Coordinació Operatiu d'Emergències Municipals (CECOPAL) i dels programes específics implantats en la població per a atendre i prevenir la violència de gènere, els problemes escolars o el furtivisme a la mar. També ha acordat reunir-se dins de deu dies per a abordar un altre dels reptes importants en matèria de seguretat: la resposta davant els incendis. En aquest aspecte, la regidora de Seguretat, Pepa Gisbert, ha explicat que ja hi ha treball tècnic avançat per a un nou pla local i que el pròxim pas és veure com involucrar a la ciutadania. I és que, tal com ha recalcat l'alcalde, és vital que els residents estiguen informats  i preparats amb plans d'autoprotecció per a saber com actuar davant un foc.

Junt al primer edil, la junta ha estat presidida pel subdelegat del govern a Alacant, Juan Antonio Gómez, qui s'ha interessat i brindat suport tècnic a l'Ajuntament per a afrontar els efectes dels últims temporals i el post incendi del devastador foc a la Granadella.