Xàbia reforça amb un dron la lluita contra la pesca furtiva

09 feb 2017 La Policia rebrà en temps real les imatges dels vols pel litoral d'aquest vigilant aeri

La Policia Local de Xàbia compta amb un nou aliat en la lluita contra la pesca furtiva. L'Ajuntament ha contractat els serveis d'un dron per a realitzar vols de vigilància al llarg dels 25 quilòmetres de litoral i poder així atalaiar els racons més inaccessibles de la costa. Es realitzaran batudes en horari i dies aleatoris per a garantir l'efecte sorpresa, i les imatges que capte aquest espia les rebran en temps real via tablet els agents de la Unitat de Comeses Especials (UCE), per la qual cosa la seua reacció serà molt més ràpida. També les imatges captades podran servir com a prova per als experients sancionadors.

Com han explicat la regidora de Seguretat, Pepa Gisbert, i l'intendent  de la Policia de Xàbia, José Antonio Monfort, amb aquest nou recurs tecnològic Xàbia demostra el seu màxim interès a atallar el furtivisme, al que assetjarà per terra, mar (la policia també disposa d'una llanxa) i ara des de l'aire. A més, l'ús de les noves tecnologies permet abastar millor el difícil litoral xabiero sense necessitat de mobilitzar a tants agents.

Per la seua banda, l'alcalde ha insistit en el ferm compromís de Xàbia contra la pesca furtiva i en defensa de la sostenibilitat ambiental, econòmica i social. “Amb aquesta iniciativa utilitzarem la tecnologia del segle XXI per a defensar una cosa tan tradicional i nostra com és el sector pesquer” ha assenyalat el primer edil, qui ha aprofitat per a demanar la col·laboració ciutadana en aquesta lluita.

El dron que s'emprarà en aquesta campanya de vigilància, que s'ha presentat avui amb un vol de proves en la zona del Tangó, s'ha contractat amb l'empresa local Salmerón Drons, que compta amb totes les autoritzacions de l'Agència Estatal de Seguretat Aèria. Des de la Policia, i a l'espera dels canvis en la normativa que regula el seu ús, ja s'està valorant l'ocupació d'aquests artefactes per a altres situacions d'emergència, com a dispositius de recerca de persones extraviades en zones de penya-segats o en tasques d'extinció d'incendis.