Xàbia assessora als joves a planificar els seus estudis o preparar el seu bot al mercat laboral a través del Mercat de l’Estudiant

07 feb 2017

La regidoria de Joventut de Xàbia organitza un any més el Mercat de l’Estudiant, un fòrum per a recolzar als joves a traçar els seus plans de formació o preparar la seua entrada al món laboral. Baix el slogan “I tu… què vols ser? obrirà les seues portes la setmana vinent (del 13 al 17 de febrer) en la sala polivalent del Portal del Clot i estarà obert a qualsevol interessat.

Quant a l'horari,  s'ha concentrat en els matins les visites de grups concertats (des de  tercer de l'ESO a segon de batxillerat dels instituts número 1 i  Antoni Llidó, així com del col·legi María Inmaculada) pel que s'aconsella a les persones que van per lliure que utilitzen l'horari de vesprada –de 16 a 18 hores- per a poder ser ben ateses.

El regidor de Joventut, Ximo Segarra,  ha explicat que enguany s'arriba ja la 15 edició d'aquesta fira de suport al jove, en la qual poden conèixer totes les alternatives  d'estudi i formació actuals perquè cadascun tinga la informació necessària per a escollir intel·ligentment l'itinerari formatiu per a preparar el seu futur professional o incorporar-se al mercat laboral.

Segarra ha destacat que com en les últimes edicions, els departaments d'Educació i Creama participen activament en el Mercat. És més, Creama ha preparat cinc tallers especialment pensats per als joves que s'impartiran els dies de fira a les vesprades (sobre recursos formatius, cerca de treball per internet, desenvolupament personal, contractes i obligacions com a treballador o com preparar una entrevista personal).

Joventut per la seua banda informarà sobre el seu nou espai Play Jove i les activitats d'oci i també estudi que allí es proposen.

Prèviament al Mercat de l’Estudiant, l'Ajuntament ha cedit les seues instal·lacions a la Associació Intel•ligència Col•lectiva de la Marina Alta perquè puga desenvolupar unes jornades sobre models i experiències educatives titulada “L’educació que volem”. Aquest fòrum d'anàlisi i debat es desenvolupa entre el divendres 10 i dissabte 11 a les vesprades en aquesta sala del Portal del Clot.