Xàbia aconseguix estalviar més de 300.000 euros en la factura de la llum respecte de 2011

30 ene 2017 La factura no ha deixat de baixar en els últims 6 anys gràcies a la renegociació de contractes i a l'actualització tecnològica

Xàbia. Dilluns, 30 de gener de 2017. Fins 2011 la factura de la il·luminació pública no va deixar de créixer, aplegant al seu punt més alt en aquell any amb vora 550.000 euros. A partir d'ací, gràcies fonamentalment a la renegociació dels contractes amb Iberdrola i a l'actualització tecnològica, en els següents exercicis es va conseguir un important estalvi sostingut en el temps.

 

En total, en estos 6 anys s'ha reduït el consum un 57,23%, o el que és el mateix 314.728 euros.

 

Segons informa el departament de Serveis, que dirigix Kika Mata, a partir de 2013 es va encarregar una auditoria per detectar les principals carències del servei i vore de quina manera es podia contindre la forta despesa dels anys anteriors. D'esta manera, i amb l'ajuda de la Diputació d'Alacant, a partir de 2014 es van revisar les condicions de la prestació del servei d'Iberdrola, fins reduir l'import total en un 6%.

 

La resta de l'estalvi correspon a la modernització d'equips i la substitució de tecnologies obsoletes per dispositius de baix consum. Respecte d'este procés, el major avanç es va produir a partir que s'apostara pels fanals de LED en 2015, quan el seu preu d'adquisició resultava més competitiu.

Només l'any passat, l'Ajuntament de Xàbia va canviar vora 600 fanals en zones com el barri de Duanes, l'avinguda de Palmela, la carretera de Gata, el barri del Freginal i part de l'avinguda del Pla. Els nous equips, segons va explicar Kika Mata "oferixen major visibilitat amb un menor cost econòmic i energètic que els tradicionals. També ha suposat una important millora estètica ja que en alguns casos els vells fanals presentaven un alt grau de desgast".

 

La inversió de millora de l'enllumenat en este capítol aplega als 380.000 euros, dels que 140.000 van córrer a càrrec de la Diputació d'Alacant en virtut de l'acord aplegat en el Pacte d'Alcaldes, ratificat pel primer edil de Xàbia, José Chulvi.