L'IES Antoni Llidó i el Col•legi Públic Graüll guanyen el I Concurs Audiovisual contra la violència de gènere

20 dic 2016 El departament d'Igualtat va organitzar aquest certamen en el qual han participat els centres educatius de primària i secundària

Xàbia. Dimarts, 20 de desembre de 2016. El departament d'Igualtat que dirigeix Montse Villaverde va organitzar un concurs audiovisual contra la violència de gènere emmarcat en els actes del 25 de novembre. El certamen, sota el títol “Jo trie estimar sense violència de gènere”, anava dirigit als centres educatius de primària i secundària.

En un acte celebrat en el saló de plens, l'alcalde de Xàbia, José Chulvi, i Montse Villaverde, han fet lliurament dels premis als col·legis guanyadors. En la modalitat de primària, el Col·legi Públic Graüll s'ha portat el guardó amb un divertit vídeo sota el slogan “Les dones som iguals”. D'altra banda, els alumnes de 1º de Batxiller de la classe de Ciències Socials de l'IES Antoni Llidó, s'han portat el premi al millor treball en la modalitat de secundària. El treball audiovisual mostrava el rebuig dels joves cap a la violència de gènere a través d'un rap que ells mateixos van compondre.

Durant l'acte s'ha lliurat un lot de llibres per a la col·lecció de la biblioteca del centre a tots els col·legis participants (Col·legi Port de Xàbia, Col·legi Vicente Tena i l'IES Nº1).

José Chulvi ha recordat que la tasca que realitzen mostrant el seu rebuig davant la violència de gènere i fent-ho públic és molt important. A més també els ha recordat que projectes com a aquest, encara que semblen xicotets, són una pedra molt important per a construir un mur contra la violència cap a les dones. Montse Villaverde ha finalitzat l'acte assenyalant que Xàbia és una ciutat educadora “que entén que l'educació és una prioritat i que no es limita a les aules, amb aquests vídeos vosaltres esteu construint aquest model de ciutat”.