L'Ajuntament de Xàbia desenvolupa 6 línies de “Pedibús” per a generar un hàbit de mobilitat més sostenible

01 dic 2016 Es pretén reduir el nombre de vehicles que s'aglomeren en els col•legis i crear una rutina més segura i beneficiosa per al desenvolupament dels xiquets

Xàbia. Dimecres, 30 de novembre de 2016. Des del departament de Participació Ciutadana i Educació de l'Ajuntament de Xàbia, dirigit per Montse Villaverde, han desenvolupat 6 línies de “Pedibús” dins de les accions del programa “Pas a Pas, camins escolars Xàbia”. És el segon curs escolar en el qual es desenvolupa aquesta iniciativa i per primera vegada, hi haurà una línia de “Pedibús” per a tots els col·legis de la localitat.

L'objectiu d'aquest programa és recuperar el costum d'anar caminant al col·legi, una rutina més segura que anar amb cotxe i més beneficiosa per al desenvolupament dels xiquets. Aquests nous hàbits de mobilitat milloren la seua autonomia personal i proporcionen un moment més per a relacionar-se amb els amics i companys del col·legi. A més, el “Pedibús” busca la reducció del nombre de vehicles privats que diàriament s'aglomeren en els voltants dels col·legis per a ajudar a millorar el medi ambient i la seguretat dels escolars. Amb açò es busca col·locar als xiquets i xiquetes com a eixos sobre els quals redissenyar la ciutat perquè aquesta siga més sostenible i més equànime.

Des de l'organització es demana la col·laboració de pares, mares i voluntaris perquè acompanyen als alumnes en aquestes rutes. La web www.pasapasxabia.com arreplega tota la informació del projecte així com les diferents vies de contacte amb l'organització del “Pedibús”. Les diferents línies existents en l'actualitat són:

- La línia 1, CEIP Graüll-Vicente Tena: Ix a les 8:30 am des de la Plaça de la Marina Alta, té una parada en la Plaça de l'Església a les 8:40 i arriba als centres escolars a les 8:50.
- La línia 2, CEIP Trenc d’Alba: Ix a les 8:30 des de la Plaça Regna Sofia, té una parada a les 8:40 en la jardineria Palomar i arriba al col·legi a les 8:50.
- La línia 3, María Inmaculada: Ix a les 8:30 de la Plaça del Convent, té una parada a les 8:40 en la Plaça de l'Església i arriba al col·legi a les 8:50.
- La línia 4, CEIP Port de Xàbia: Ix a les 8:30 des de l'oficina de turisme del Passeig Marítim i arriba al col·legi a les 8:50
- La línia 5, CEIP l’Arenal: Ix a les 8:30 des de l'encreuament de l'Av. Arenal amb la Av de la Llibertat.