La conselleria de Medi Ambient financia una intervenció selvícola en la Granadella per valor de vora 20.000 euros

21 nov 2016 Els treballs començaran esta setmana i es centraran en el sòl amb major risc d'erosió

Xàbia. Divendres, 18 de novembre de 2016. La Generalitat Valenciana, tal com va anunciar el seu president, Ximo Puig, en la seua última compareixença a Xàbia, participarà junt amb l'Ajuntament en les tasques de rehabilitació de les zones cremades als passats incendis.

 

Esta col·laboració s'ha concrectat, d'inici, amb l'anunci de que esta setmana s'iniciaran treballs selvícoles en la Granadella per actuar sobre els sòls amb major risc d'erosió.

 

El contracte s'ha adjudicat a la mercantil Foresma per un import de 19.200 euros, que finançarà íntegrament el govern valencià. Es treballarà principalment en l'extracció d'arbres amb risc de caiguda sobre els vials, així com en les laderes poc consolidades, en què també es tallaran arbres i es procedirà a tallar branques, triturar fusta i altres actuacions per contindre el terreny.

 

Este és el primer d'una sèrie de treballs que hauran de continuar i que es sumen als ja iniciats per part del propi Ajuntament. En este sentit, des dels departaments de Serveis i Medi Ambient es venen realitzant des de fa setmanes diferents intervencions de neteja de barrancs i parcel·les, així com de retirada d'arbres calcinats.

 

D'altra banda, el proper dijous 24 de novembre es celebrarà a l'Ajuntament de Xàbia la primera mesa de concertació per determinar quines actuacions s'han de mamprendere a mitjà termini en eixa àrea així com per constituir els grups de treball.

 

En la mesa a més de l'Ajuntament i la Generalitat Valenciana, estaran representades diverses associacions locals amb interessos a la muntanya com són excursionistes, llauradors, caçadors, amics del museu, etc.