L'Ajuntament de Xàbia neteja des d'ahir la brutícia de tovalletes i algues que ha expulsat el mar pel temporal

18 nov 2016 L'empresa municipal CESPA és l'encarregada dels treballs en la platja de l'Arenal i en el Primer Muntanyar

Xàbia. Divendres, 18 de novembre de 2016. El temporal dels últims dies ha expulsat en la platja del Primer Muntanyar una gran quantitat de tovalletes higièniques. La platja de l'Arenal, a més de per aquests abocaments, també s'ha vist afectada per les algues.

La zona afectada per les tovalletes és la que va des del Pont de Triana fins a la meitat de la platja. Ahir van començar a treballar en la zona operaris de CESPA i continuaran al llarg del dia d'avui i de demà. A partir d'aquesta vesprada tres operaris treballaran de manera manual per a eliminar les tovalletes que són considerades com a residus perillosos.

L'alcalde de Xàbia, José Chulvi, assegura que per molt esforç que es faça des de l'Ajuntament, “depenem” de la conscienciació de les persones. Chulvi ha afegit que “hem de deixar de tirar tovalletes perquè està en joc, no solament la imatge del nostre poble, sinó la salut de la nostra mar. A més també afecta als mariners, al busseig i al propi equilibri d'un ecosistema únic”.

La Platja de l'Arenal també s'ha vist afectada per les algues. Des d'aquest matí quatre operaris estan treballant per a arreplegar-les. Tal com afirmen des de CESPA, el que no s'utilitze el tractor per a fer aquest tipus de treballs és perquè l'arena està humida i es podria danyar de manera notable la platja.