El projecte Fent Xàbia (EDUSI) es presentarà públicament dilluns que ve 21 de novembre

16 nov 2016 L'acte se celebrarà en la sala de conferències del Museu de Xàbia a les 19:00 hores

Xàbia. Dimecres, 16 de novembre de 2016. El projecte d'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI), sota el nom de Fent Xàbia, es presentarà en públic dilluns que ve 21 de novembre. Serà en la sala de conferències del Museu de Xàbia a les 19:00 hores.

Aquest projecte opta a una de les línies de finançament europeu mitjançant els fons FEDER. Els projectes descrits en el document de la EDUSI tenen un cost total de 10 milions d'euros pel que aquesta ajuda, que seria de 5 milions d'euros, cobriria el 50% de la inversió a realitzar.

La EDUSI de Xàbia té com a objectiu la millora transversal de la qualitat de vida i la sostenibilitat en el municipi en la cerca d'una ciutat “intel·ligent, sostenible i integradora”.

Per a açò s'atén a qüestions com la cohesió social, l'estalvi energètic, les polítiques mediambientals, o l'actuació urbana. EDUSI ha estat encapçalada per un equip motor format per les regidories de Foment Econòmic, Participació Ciutadana, Noves Tecnologies, Urbanisme i Serveis Socials. A aquest s'ha sumat un equip tècnic que ha sigut l'encarregat de recopilar la informació diagnòstica i de plasmar els plans de millora als quals es vol accedir.

Per a l'elaboració de EDUSI ha sigut molt important la participació ciutadana. Així, es van realitzar tallers de participació per a incloure allò que els veïns consideraven com més important.