L'alcalde de Xàbia assisteixa la inauguració del laboratori d'oncologia molecular

15 nov 2016 L'Associació Cancer Care del municipi ha aportat 245.000 euros perquè aquest projecte es duguera a terme

Xàbia. Dimarts, 15 de novembre de 2016. L'alcalde de Xàbia, José Chulvi, ha assistit avui a la inauguració del laboratori d'oncologia molecular en l'Hospital Marina Salut de Dénia. En la inauguració també han estat presents el gerent del Departament de Salut de Dénia, Ángel Giménez, la coordinadora de l'Associació Cancer Care de Xàbia, Eileen Saville, la vicecónsul de Regne Unit a Alacant, Elisabeth Bell, i el vicerector de recerca del CEU, Ignacio Pérez Roger.

El gran avantatge d'aquest laboratori, l'únic disponible a la Comunitat Valenciana, és que permetrà obtenir mostres oncològiques per a determinar el perfil genètic dels tumors. Gràcies a açò es podrà subministrar un tractament de quimioteràpia individualitzat per a cada pacient. Una altra dels avantatges del laboratori és que es podran realitzar estudis genètics per a l'anàlisi de marcadors oncològics amb la finalitat de determinar si existeixen mutacions genètiques dels tumors.

José Chulvi ha assegurat que aquest laboratori “obri una porta a l'esperança als qui lluiten contra la malaltia”. L'alcalde també ha assegurat que es tracta d'un èxit col·lectiu entre el món acadèmic, l'empresa, la societat i les administracions públiques. Finalment Chulvi ha volgut agrair la gran labor de l'Associació Cancer Care de Xàbia que gràcies al seu treball i esforç ha fet possible que el laboratori d'oncologia molecular siga una realitat.

Per la seua banda, la coordinadora de Cancer Care, Eileen Saville, ha afirmat que durant vuit anys s'han arreplegat 245.000 euros que s'han destinat a aquest projecte.