Els centres educatius de Xàbia comencen el programa “Tutoria Entre Iguals”

10 nov 2016 Amb aquesta iniciativa, la regidoria d'Educació pretén reduir els conflictes i la violència escolar entre els alumnes

Xàbia. Dijous, 10 de novembre de 2016. El departament d'Educació de l'Ajuntament de Xàbia, que dirigeix Montse Villaverde, ha impulsat en els centres educatius del municipi el programa “Tutoria entre Iguals”. Es tracta d'una iniciativa que té com a objectiu reduir conflictes i la violència escolar entre els alumnes.

El professorat dels centres va ser format per a aquesta iniciativa els passats mesos de maig i juny. Una vegada iniciat el curs escolar va començar la formació dels alumnes que es van prestar voluntaris per al programa. Segons la regidora d'Educació, Montse Villaverde, “quasi la totalitat d'alumnes s'ha prestat per a participar en aquest programa que té resultats molt positius”.

La iniciativa funciona de la següent manera: els alumnes de cinquè de primària són tutors dels de tercer mentre que els de tercer d’ESO ho són dels de primer. A cada tutor se li assigna un tutelat i l'objectiu és el d'actuar com a figura mediadora en la resolució de conflictes i facilitar el procés d'integració dels alumnes. Es posa especial èmfasi a evitar per tots els mitjans els casos d'assetjament i establir un nivell de “tolerància zero” amb aquests episodis.

L'IES Antoni Llidó ha posat avui en funcionament el programa amb un acte en el qual s'ha assignat un tutelat a cada tutor i en el qual a més també se'ls ha lliurat un carnet i una xapa d'identificació. Montse Villaverde ha assegurat que, a més d'afavorir les relacions entre els alumnes, és una iniciativa que té resultats molt positius: “Des d'edats primerenques es va inculcant el sentiment de rebot i denúncia cap a conductes de violència i assetjament escolar”.