L'Ajuntament de Xàbia prepara una programació especial per al dia internacional contra la violència de gènere

08 nov 2016 “No estàs a soles” és el nom de la campanya que ha llançat el departament d'Igualtat i sota la qual s'emmarquen les activitats del 25 de novembre.

Xàbia. Dimarts, 08 de novembre de 2016. El departament d'Igualtat de l'Ajuntament de Xàbia que dirigeix Montse Villaverde, ha preparat una sèrie d'activitats per a commemorar el dia Internacional contra la Violència de Gènere. Tal com ha afirmat la regidora, “des de l'Ajuntament existeix un compromís molt important contra tot tipus de violència cap a les dones”.

La programació s'emmarca dins de la campanya “No estàs a soles”. Per a açò el departament d'Igualtat ha realitzat uns punts de llibre que es repartiran per tot el municipi en els quals hi ha imprés un “Violentòmetre”. Aquesta eina especial servirà per a conscienciar a les dones sobre els diferents tipus de maltractament que existeixen. També podran trobar impresos números de telèfon d'interès al que poden cridar en cas de necessitar qualsevol tipus d'ajuda.

Programació per a commemorar el 25 de novembre

Les activitats del departament d'Igualtat van del 14 de novembre al 2 de desembre. Els dies 14 i 21 es realitzarà una campanya de conscienciació en els centres de secundària de Xàbia. L'objectiu és que els alumnes siguen conscients de lo perilloses que poden ser algunes conductes que ells poden qualificar com a normals. El 19 de novembre a les 17:00 i a les 18:30 hores, se celebrarà en la Casa de Cultura el cuentacuentos “La Bella i la Bèstia” en una versió que servirà per a desmitificar els estereotips dels contes.

El 24 de novembre a partir de les 10:30 hores en la Plaça de la Constitució se celebrarà un acte simbòlic en el qual els assistents es “vacunaran” contra el maltractament. Per a açò podran signar un compromís de rebuig a qualsevol forma de violència contra la dona. El dia 25, dia Internacional contra la Violència de Gènere, es llegirà un manifest a les 13:00 hores en la Plaça de l'Església. A més, a les 19:30 hores en el Museu Soler Blasco tindrà lloc l'obra de teatre “Y sin embargo me quiero” en la qual es representarà cada escena en un escenari diferent dins del museu. Aquesta obra també s'interpretarà el dia 26 a les 19:30 hores.

A més de totes aquestes activitats, el departament d'Igualtat també ha programat una sèrie de tallers de la UNED per als centres educatius de primària i secundària. Entre açò es troba la participació en un concurs audiovisual que ha d'anar sota el nom “Jo trie estimar sense violència de gènere”. Finalment el dia 2 de desembre de 9:30 a 15:00 en la sala d'informàtica del Portal del Clot se celebrarà la jornada “Tracta d'éssers humans amb finalitats d'explotació sexual”. Els que desitgen assistir podran inscriure's cridant al 965794142.

Xàbia amb les víctimes de violència de gènere

Des de l'àrea d'Igualtat s'ha afirmat que s'està treballant perquè les víctimes tinguen tot el suport i ajuda possibles. A Xàbia hi ha obertes en aquest moment al voltant de 33 denúncies per violència de gènere.

La regidora d'Igualtat, Montse Villaverde, ha assegurat que el sistema de protecció del sistema espanyol és deficitari: “no es denuncia més perquè la víctima està desprotegida”.