La cònsol britànica adverteix als residents estrangers de la importància d'estar inscrits en el padró enfront del Brexit

03 nov 2016 Sarah-Jane Morris ha tranquil•litzat als britànics de Xàbia ja que la seua situació no canviarà a mitjà termini

Xàbia. Dijous, 03 novembre de 2016. La cònsol britànica, Sarah-Jane Morris, s'ha reunit avui amb la comunitat de residents britànics a Xàbia per analitzar les conseqüències del Brexit. Aquesta trobada es produeix a petició expressa de l'Ajuntament de Xàbia. En la mateixa han estat presents l'alcalde de Xàbia, José Chulvi, la regidora de Residents Estrangers, Doris Courcelles, els advocats Jonathan Lambery i Jaume Sendra i l'especialista en matèria de sanitat, Martyn Standing. 

La cònsol ha volgut advertir sobre la importància que tots els residents estrangers estiguen inscrits en el padró. Des del consolat es farà un estudi sobre el nombre de residents britànics a Espanya i quina és la seua situació perquè es tinguen en compte els seus interessos en les negociacions amb el govern britànic. En aquest sentit Sarah-Jane Morris ha assenyalat que el cas d'Espanya és molt important ja que és el país de la Unió Europea on més estrangers resideixen, sobretot en zones de costa com és el cas de Xàbia. La regidora de Relacions amb els Estrangers, Doris Courcelles, també ha recordat que els residents han de renovar el padró cada cinc anys mentre que els no residents han de fer-ho cada dos. 

Tant la cònsol britànica com l'advocat Jonathan Lambert, han volgut fer una crida per calmar a la població estrangera. Tal com han afirmat, les negociacions encara no han començat pel que la situació no canviarà fins a dins de, almenys, dos anys. Per la seua banda l'alcalde de Xàbia, José Chulvi, ha assegurat que l'Ajuntament no va a deixar de costat als residents britànics en aquest difícil moment i que farà tot el possible per defensar els seus drets. D'aquesta manera en la sessió plenària del passat mes d'octubre es va aprovar una moció d'alcaldia en la qual demanaven un acord bilateral entre el govern britànic i l'espanyol per pal·liar els efectes del Brexit.