Toni Reig presenta el seu llibre Històries de crims i criminals de la Marina Alta dins del festival Xàbia Negra

26 oct 2016 L'autor Toni Hill signarà la seua obra “Los Ángeles de Hielo” el dissabte 29 en la fireta del llibre a les 11.00

Xàbia. Dimecres, 26 d'octubre de 2016. El misteriós crim de Sorolla, les guerres armades entre famílies de terratinents, assassinats passionals, segrestos de diligències, canons d'escopeta a boca de canó, la Criminala…. De totes aquestes històries succeïdes en la Marina Alta parlarà l'escriptor Toni Reig en la presentació del seu llibre Històries de crims i criminals de la Marina Alta. Serà el dissabte 29 a partir de les 12.30 en el bar L'Embruix i dins dels actes del festival Xàbia Negra. Prèviament se celebrarà en el mateix local una taula redona amb Carlos Aimeur Felip Bens i Núria Cadenes.

Aqueix mateix dia, a les 11.00, el reeixit escriptor Toni Hill estarà signant exemplars de “Los Ángeles de Hielo” en la caseta de la llibreria Públics, en la fireta del llibre que es desenvoluparà durant tot el dia en la Plaça de l'Església. A més de la llibreria dianense estaran presents l'editorial Drassana, l'editorial Bromera i els cellers Arráez amb un stand de vins (Mala Vida i Bala Perduda).

A les 11.30, també en la Plaça de l'Església, la companyia Oracle de l'Est presentarà el seu contacontes infantil/juvenil “La núvia Cadàver”

També el dissabte 29, en el Palau de Xàbia, a partir de les 17.00 es desenvoluparà una intensa activitat literària al voltant del gènere negre: primer hi haurà una trobada entre autors i lectors en el qual els afeccionats a la novel·la de misteri podran prendre un cafè amb els seus autors favorits. A més Anna Moner presentarà la seua novel·la “El retorn de l'Hongarés” i Josep Franco presentarà “Zinc Cadávers”. Posteriorment, a les 19.30 el cinema Jayan acollirà la projecció de 4 curtmetratges seleccionats del Xàbia Negra Film Festival i la pel·lícula “Perdición”, de Billy Wilder.

La jornada es tancarà amb una ruta teatralizada a les 21.30 pel casc Històric i a les 23 hores amb el concert de Mossén Bramit Morera i els Morts en la Placeta del Convent. Mossén Bramit és un dels grups de rock “negre” més divertits i impactants del panorama musical espanyol.

L'endemà, el diumenge 30 els actes es reprenen amb una ruta teatralizada pel Portitxol en què s'explicarà la vertadera història de la Criminala (10.30 hores), el contacontes “Contes de por” amb Carlos Cano i Llorenç Jiménez” (12.30 hores en la plaça de la Comare Maruja Varó, en Duanes), taula redona amb Jordi Llobregat, Vicente Garrido i Nieves Abarca (16.30 hores en L'Almadrava – Plaza Adolfo Suárez), taula redona amb Toni Hill, Felip Bens i Josep Franco (18.00 en el Dúplex Bar Bacoa – Duanes) i finalment la gala de lliurament de premis en la qual a més es visionaran els tres millors curtmetratges del Xàbia Negra Film Festival. Serà a les 20.00 hores en el cinema Jayan.

Tota la programació del festival està disponible en www.xabianegra.com.