La setena edició de les Trobades de la Salut centra les seues activitats en la prevenció de mals hàbits

26 oct 2016 Escolars i adults rebran informació sobre conductes saludables, de sexualitat, addiccions, alimentació, igualtat i educació vial

Xàbia. Dimecres, 26 d'octubre de 2016. La Creu Roja juntament amb la col·laboració de l'Ajuntament de Xàbia, han engegat les VII Jornades de la Salut. En la sala polivalent del Portal del Clot, s'han instal·lat stands de les diferents matèries que es tractaran del 26 al 28 d'octubre. El regidor de Joventut, Ximo Segarra, i la regidora de Sanitat, Pilar Zamora, han assistit a la inauguració d'aquestes jornades.

Una de les activitats centrals tindrà lloc aquesta vesprada a les 18:30 hores. Es tracta d'una xarrada sobre el codi ictus i el codi infart que impartirà Nuria Ferrer Medina, mèdic SAMU de Sant Joan. A part, tots els dies en horari de matí, els alumnes de 6º de primària i 4º de secundària realitzaran tallers en els diferents stands (tots coordinats per professionals del sector) amb l'objectiu de prevenir males conductes. D'aquesta manera, d'una forma lúdica i divertida, treballen la importància de l'ús del casc i el perill d'utilitzar el mòbil mentre es camina per la via pública, la piràmide alimentària i els seus beneficis, el desenvolupament del cos humà sense tabús, l'important que és diferenciar una bona relació de parella d'una tòxica o les conseqüències del tabac i altres substàncies en el cos humà.

Els adults també poden passar a les vesprades de 17:00 a 20:00 per a rebre informació saludable en aquests camps. Se'ls informarà sobre les cadiretes de bebè en els cotxes, el perill del sucre en l'alimentació i de les malalties de transmissió sexual o els efectes de l'alcohol i altres drogues en l'organisme dels adults. A més, també s'oferiran tallers per a saber com reaccionar davant una persona que està patint una parada cardio respiratòria.