L'IES ANTONI LLIDÓ ES PREPARA PER Al FESTIVAL XÀBIA NEGRA AMB UNA SETMANA TEMÀTICA

21 oct 2016 El centre ha programat música, cicles de lectura i activitats al voltant d'aquest gènere

Xàbia. Divendres, 21 d'octubre de 2016. El gènere negre s'ha apoderat de les aules de l'Institut d'Educació Secundària Antoni Llidó. Durant els últims dies els departaments de castellà i valencià han introduït aquest estil literari als alumnes de primer i quart d'ESO amb la lectura “El verano de los juguetes muertos” de Toni Hill. El fil musical també ha girat entorn de les sèries i pel·lícules policíaques i d'intriga i, a més, els alumnes han acudit avui a les aules amb samarretes negres com a homenatge al gènere.

L'aposta del gènere negre en les aules coincideix amb l'arribada de “Xàbia Negra”, el I festival de literatura, cinema i fotografia negra en el municipi. Un ampli programa d'activitats culturals, lúdiques i turístiques s'ha preparat per a aquest esdeveniment que tindrà lloc del 28 al 30 d'octubre i del que es pot trobar tota la informació en la pàgina www.xabianegra.com.

Durant el cap de setmana els millors escriptors del gènere es reuniran en taules redones i al voltant de cafès amb els seus lectors, es projectaran pel·lícules i curtmetratges, se celebraran concerts i es realitzaran rutes teatralizadas pel casc antic i el Portitxol sota el nom de “Xàbia Negra”.

Aquest innovador festival, que omplirà els carrers del municipi de crims, situacions angoixants i personatges perversos, està impulsat pels departaments de Cultura i Turisme de l'Ajuntament de Xàbia. L'objectiu és explotar noves experiències culturals fora de la temporada estival i incentivar el coneixement del gènere negre.