XÀBIA PRESENTA EN EL CONSELL DE URBANISME L'ESTAT DELS TREBALLS DEL PLA GENERAL

20 oct 2016 La reordenació del tràfic en l'Avinguda del Mediterrani serà la condició prèvia a la senda litoral del Montañar

Xàbia. Dijous, 20 d'octubre de 2016. El Consell de Urbanisme de Xàbia va poder conèixer ahir de primera mà l'estat en que es troben els treballs del futur Pla General.

En la reunió, l'alcalde de Xàbia, José Chulvi, i la regidora d'Urbanisme, Isabel Bolufer, van anunciar que en aquests moments s'està revisant el document de treball per a incloure les recomanacions de la Generalitat Valenciana. S'espera que per a finals d'any estiga llista la part estructural del Pla General, que marca els usos genèrics del territori i ha de ser aprovada pel govern autonòmic.

Posteriorment, a principis de 2017, s'escometrà la part detallada del Pla i es decretaran les finalitats específiques de cada tram de sòl.

La senda litoral del Muntanyar

L'altre punt de rellevància del Consell de Urbanisme va ser la pròxima senda litoral del Muntanyar, que unirà Duanes i l'Arenal i acabarà amb la imatge de “pàrquing” de la badia de tots els estius.

Per a dur a terme aquesta infraestructura es convocarà un concurs internacional d'idees, en el qual prevaldrà que la intervenció es duga a terme de manera harmònica amb el paisatge i genere el menor impacte possible.

Prèviament, segons va informar Isabel Bolufer, s'ha d'acabar la reordenació del carrer Gènova i limítrofs per a afavorir el tràfic i l'aparcament de l'Avinguda del Mediterrani.

Pla d'Acció Territorial Forestal

Així mateix, en la reunió del Consell d'Urbanisme, es va explicar de quina manera afecten el Pla d'Espais Naturals i el PATFOR (pla d'acció territorial forestal de la Comunitat Valenciana) a Xàbia i com s'està adequant el municipi a la normativa de seguretat en la interfície urbà-forestal.